Rinse the champignons under running water and cut them as you like. Onions need to be peeled and cut into cubes. Peel the carrots and grate them on a coarse grater. Rinse the rice in advance until the water runs clear.
Промойте под проточной водой шампиньоны, нарежьте их, как вам больше нравится. Репчатый лук нужно очистить и порезать кубиками. Морковь почистите и натрите на крупной терке. Заранее промойте рис, пока вода не станет прозрачной.
Prepare zirvak (vegetable and meat base) for pilaf with mushrooms. Heat the oil in a cauldron or in a frying pan with a thick bottom. Add chopped onion and fry until golden brown. Add carrots and mushrooms, salt, spices. Simmer the vegetables for another 3-4 minutes.
Приготовьте зирвак (овоще-мясную основу) для плова с грибами. Разогрейте масло в казане или на сковороде с толстым дном. Добавьте нарезанный лук и обжарьте до появления золотистой корочки. Всыпьте морковь и грибы, соль, специи. Тушите овощи еще 3-4 мин.
Prepare pilaf with champignons. Add washed rice to the zirvak. Fry it with vegetables for 1 minute. Pour hot water over the mushroom pilaf and add the garlic cloves. Bring to a boil, cover and simmer over low heat for 20 minutes.
Приготовьте плов с шампиньонами. Добавьте к зирваку промытый рис. Обжарьте его с овощами в течение 1 мин. Залейте плов с грибами горячей водой и выложите зубчики чеснока. Доведите до кипения, накройте крышкой и варите на медленном огне 20 мин.
Before serving pilaf with mushrooms, sprinkle the dish with fresh herbs.
Перед подачей плова с грибами посыпьте блюдо свежей зеленью.