Peel the garlic and onions. Wash vegetables, mushrooms and squid under running water.
Очистите чеснок и лук от шелухи. Помойте овощи, грибы и кальмары под проточной водой.
Scald the squid with boiling water and remove the film, cut into thin rings and marinate in a mixture of lemon juice and 2 tsp. pepper mixture, leave for 30 minutes.
Ошпарьте кальмары кипятком и снимите пленку, нарежьте тонкими кольцами и замаринуйте в смеси лимонного сока и 2 ч.л. смеси перцев, оставьте на 30 минут.
Heat the oil in a frying pan and fry the onion cut into rings until transparent. Add chopped peppers and chopped garlic to it. Fry for another 5 minutes. Add mushroom slices and dried herbs and simmer for 30 minutes over moderate heat. At the end of cooking, add tomato sauce, the remaining pepper mixture, salt and paprika to taste.
Разогрейте на сковороде масло и обжарьте на нем до прозрачности нарезанный кольцами лук. Добавьте к нему нарезанный соломкой перец и измельченный чеснок. Обжаривайте еще 5 минут. Добавьте слайсы грибов и сушеные травы и тушите 30 минут на умеренном огне. В конце готовки добавьте томатный соус, остатки смеси перцев, соль и паприку по вкусу.
Increase the heat to high, add the squid rings, stir and fry everything together for another 2 minutes. As soon as the squids turn white, remove them from the stove, cover with a lid and leave to simmer for 30 minutes. Serve with rice or pasta, accompanied by a bottle of dry white wine.
Усильте огонь до максимального, добавьте кольца кальмаров, перемешайте и обжаривайте все вместе еще 2 минуты. Как только кальмары побелеют, снимите их с плиты, накройте крышкой и оставьте томиться на 30 минут. Подавать с рисом или пастой, сопровождая бутылкой сухого белого вина.
Serve the squid stew with vegetables and mushrooms over rice or pasta. You can also serve it with sliced fresh vegetables.
Подавайте рагу из кальмаров с овощами и грибами с рисом или пастой. Также можно сопроводить подачу нарезкой из свежих овощей.