Wash and peel the potatoes, add water, add salt and boil until tender. Use a masher or blender to mash the potatoes. Peel and wash the mushrooms, cut into large pieces. Finely chop the pickled onion. Sift the flour and wash the chicken egg. Prepare cling film, rolling pin, frying pan, meat grinder, baking dish.
Помойте и почистите картофель, залейте водой, подсолите и отварите до готовности. Толкушкой или блендером разомните картофель в пюре. Грибы почистите и помойте, порежьте крупными кусками. Маринованную луковицу мелко порежьте. Просейте муку и помойте куриное яйцо. Подготовьте пищевую пленку, скалку, сковороду, мясорубку, форму для выпечки.
Prepare the dough. Melt the butter and add sour cream to it. Add salt, chicken egg and beat. Pour flour into the warm whipped mixture, stirring constantly. Knead a thick, dense dough, wrap it in cling film and put it in the refrigerator for 30 minutes.
Приготовьте тесто. Растопите сливочное масло и выложите в него сметану. Добавьте соль, куриное яйцо и взбейте. В теплую взбитую массу всыпайте муку, не переставая размешивать. Замесите густое плотное тесто, заверните его в пищевую пленку и уберите в холодильник на 30 минут.
Make the filling. Heat 1 tbsp in a frying pan. l. sunflower oil and fry the pickled onions until light caramel color. Remove the onion to a plate and fry the mushrooms until golden brown. Remove the mushrooms from the heat, cool and grind in a meat grinder. Mix mushrooms with onions, mashed potatoes, salt and pepper, add sour cream, dried dill and mix everything.
Сделайте начинку. На сковороде разогрейте 1 ст. л. подсолнечного масла и обжарьте маринованный лук до легкого карамельного цвета. Уберите лук на тарелку и обжарьте грибы до золотистой корочки. Снимите грибы с огня, остудите и измельчите в мясорубке. Смешайте грибы с луком, картофельным пюре, посолите, поперчите, добавьте сметану, сушеный укроп и все перемешайте.
Prepare the base for the pie. Grease a baking dish with oil. Remove the dough from the refrigerator and divide into two unequal parts. Roll out most of it into a circle about 5-7 mm thick and place it in the mold, making sides and, if necessary, gathering the dough into folds. Roll out the second part of the dough into a circle according to the size of the mold.
Подготовьте основу для пирога. Смажьте форму для выпечки маслом. Достаньте тесто из холодильника и разделите на две неравные части. Большую часть раскатайте в круг толщиной около 5-7 мм и уложите в форму, делая бортики, при необходимости собирая тесто в складки. Вторую часть теста раскатайте в круг по размеру формы.
Bake a pie. Preheat the oven to 200 degrees. Place the potato-mushroom pate into the dough base and smooth it out. Place the second circle of dough on the filling, mold its edges with the edges of the sides, turning them inward. In the middle of the pie, make a round hole in the dough to allow steam to escape. Bake the pie for 30-40 minutes until a light brown crust forms. Remove the pie from the oven and cool before serving.
Испеките пирог. Разогрейте духовку до 200 градусов. Выложите в основу из теста картофельно-грибной паштет, разровняйте. Положите на начинку второй круг теста, слепите его края с краями бортиков, заворачивая их внутрь. В середине пирога сделайте круглое отверстие в тесте для выхода пара. Пеките пирог в течение 30-40 минут, пока не образуется светло-коричневая корочка. Достаньте пирог из духовки и остудите перед подачей.
Cut the pie into portions and serve with hot tea.
Разрежьте пирог на порционные кусочки и подавайте к горячему чаю.