Peel the potatoes and cut into slices. Peel the carrots and chop into small pieces. Wash the lemon and cut into slices. Peel the pepper from seeds and cut into half rings. Rinse the champignons and cut into slices. Wash the tomatoes and cut into slices. Peel the onion and cut into half rings. Gut the fish, remove scales and rinse.
Картофель очистите и нарежьте пластинками. Морковь очистите и нашинкуйте небольшими кусочками. Лимон помойте и нарежьте дольками. Перец очистите от семян и нарежьте полукольцами. Шампиньоны сполосните и нарежьте пластинками. Помидоры помойте и нарежьте дольками. Лук очистите и нарежьте полукольцами. Рыбу выпотрошите, почистите от чешуи, промойте.
Make 5-6 transverse cuts on the sides of the fish. Rub with salt and spices, leave to marinate for 15-20 minutes. Then place chopped carrots, peppers, mushrooms, and onions inside the carp. Insert lemon and tomato slices into the side slits. Coat the fish generously with mayonnaise on all sides.
На рыбе с боков сделайте 5-6 поперечных надрезов. Натрите солью и пряностями, оставьте промариноваться на 15-20 минут. Затем внутрь карпа поместите нарезанные морковь, перец, грибы, лук. В боковые надрезы вставьте кусочки лимона и помидоров. Обильно обмажьте рыбу майонезом со всех сторон.
Potatoes, cut into slices, salt and sprinkle with spices. Add mayonnaise to the potatoes and mix thoroughly. Pour potatoes with mayonnaise and remaining vegetables into a baking sleeve and mix.
Картофель, нарезанный пластинками, посолите, присыпьте специями. Добавьте к картофелю майонез и тщательно перемешайте. В рукав для запекания насыпьте картофель с майонезом, оставшиеся овощи и перемешайте.
Place the carp in mayonnaise on a vegetable bed. Tie a baking sleeve and make several small holes in it. Place the carp with vegetables in an oven preheated to 180°C and bake for about 50 minutes. If you want a golden brown crust to form on the fish, cut the top of the sleeve 10 minutes before it’s ready.
На овощную подушку выложите карпа в майонезе. Завяжите рукав для запекания и сделайте в нем несколько небольших дырочек. В прогретый до 180°C духовой шкаф поместите карпа с овощами и запекайте его около 50 минут. Если хотите, чтоб на рыбе образовалась румяная зажаристая корочка, за 10 минут до готовности разрежьте верх рукава.
Before serving, remove the baking sleeve and place the fish and vegetables on a beautiful platter. Carp baked with vegetables goes well with tomato or cream sauce.
Перед подачей удалите рукав для запекания и выложите рыбу и овощи на красивое блюдо. Карп, запеченный с овощами хорошо сочетается с томатным или сливочным соусом.