Prepare all products. If you don’t have powdered sugar, you can make it yourself from granulated sugar by simply grinding it in a coffee grinder.
Подготовьте все продукты. Если нет сахарной пудры, можно сделать ее самостоятельно из сахарного песка, просто измельчив его в кофемолке.
First, melt the butter over low heat and add sesame seeds. Cook, stirring, 5-7 minutes. Then add coconut flakes and stir.
Первым делом растопите сливочное масло на маленьком огне и всыпьте в него семена кунжута. Варите, помешивая, 5-7 мин. Затем всыпьте кокосовую стружку и перемешайте.
Next add powdered sugar and mix again. Now add the milk powder to the rest of the ingredients. Stirring, cook for 1-2 minutes and remove from heat.
Следующей добавьте сахарную пудру и снова перемешайте. Теперь высыпьте сухое молоко к остальным ингредиентам. Помешивая, варите 1-2 минуты и снимите с огня.
Line a small mold with a diameter of approximately 20x20cm with cling film. Place the slightly cooled mixture there and press down, leveling it so that you end up with an even block of halva.
Небольшую форму диаметром примерно 20х20см застелите пищевой пленкой. Выложите туда немого остывшую смесь и придавите, разровняв, чтоб в итоге вышел ровный брусок халвы.
Cover the top of the sesame-coconut mixture with cling film and place in the freezer for at least 3 hours. Then remove from the mold and let stand at room temperature for 20-30 minutes.
Укройте кунжутно-кокосовую смесь сверху пищевой пленкой и уберите в морозильную камеру минимум на 3 часа. Затем выньте из формы и дайте постоять при комнатной температуре 20-30минут.
Before serving, cut the halva into small pieces. Garnish with mint leaves.
Перед подачей нарежьте халву на небольшие кусочки. Украсьте листиками мяты.