Brew strong espresso. Cover the cup with a saucer, let it brew, and leave to cool. This way the coffee will retain its aroma better. You can buy coffee at the coffee shop. Soak gelatin in 30 g of water for 5 minutes, bring to a boil.
Сварите крепкий эспрессо. Накрыв чашку блюдцем, дайте ему настояться, оставьте для остывания. Так кофе лучше сохранит аромат. Можно приобрести кофе в кофейне. Замочите желатин в 30 г воды на 5 минут, доведите до кипения.
Prepare the base for tiramisu. Place an extendable ring with a diameter of 18 cm on a dish. For Savoiardi cookies, cut the ends off one side at a right angle to set them vertically in a ring. Lay the cookies out with the sugar side facing out, then place the cookies on the bottom. We fill the remaining gaps between them with the remaining pieces of cookies.
Подготовьте основу для тирамису. Раздвижное кольцо диаметром 18 см устанавливаем на блюдо. У печенья Савоярди отрежьте под прямым углом кончики с одной стороны, чтобы установить их вертикально в кольцо. Выложите печенье "заборчиком" сахарной стороной наружу, затем выложите печенье на дно. Оставшиеся между ними зазоры заполняем оставшимися кусочками печенья.
Prepare the cream. To make it fluffy, chill the bowl, whisk and cream in the freezer for 10 minutes before whipping. Whip the cream at low speed at first, then gradually increase the speed to high. Beat until elastic, stable foam.
Приготовьте крем. Чтобы он получился воздушным, перед взбиванием крема охладите миску, венчик и сливки в морозильнике в течение 10 минут. Взбейте сливки вначале на маленькой скорости, затем постепенно увеличивайте скорость до максимума. Взбивайте до упругой устойчивой пены.
Combine a third of the powdered sugar with the yolks and Amaretto liqueur in a bowl. Whisk until the mixture lightens in color. Add the mascarpone and remaining powdered sugar and beat until completely smooth at low speed. Add prepared slightly warm gelatin and stir. Add the mixture to the whipped cream and mix gently with a spatula from bottom to top.
Соедините в чаше треть сахарной пудры с желтками и ликером «Амаретто». Взбивайте до тех пор, пока смесь не посветлеет. Добавьте маскарпоне, оставшуюся сахарную пудру и взбивайте до полной однородности на небольшой скорости. Добавьте подготовленный слегка теплый желатин и перемешайте. Добавьте полученную массу ко взбитым сливкам и осторожно перемешайте с помощью лопатки снизу вверх.
Assemble the cake. Soak the cookies in the cake base with the prepared coffee using a silicone brush. Lay out a layer of cream 1 cm thick. Lay out the other two layers in the same way: a layer of cookies, coffee impregnation, a layer of cream. Place the cake in the refrigerator for a couple of hours. When the cream has hardened, carefully remove the sliding ring.
Соберите торт. Пропитайте печенье в основе торта приготовленным кофе, используя силиконовую кисточку. Выложите слой крема толщиной 1 см. Два других слоя выложите аналогично: слой печенья, кофейная пропитка, слой крема. Отправьте торт на пару часов в холодильник. Когда крем застынет, аккуратно снимите раздвижное кольцо.
Tie a ribbon around the cake. You can sprinkle cocoa on top through a small sieve to make it even. You can sprinkle with grated chocolate and garnish with a sprig of mint or basil.
Обвяжите торт лентой. Сверху можно посыпать какао через небольшое сито, чтобы получилось равномерно. Можно посыпать тертым шоколадом, украсить веточкой мяты или базилика.