Defrost the fish on the bottom shelf of the refrigerator, leaving it there for 5-6 hours. This will make the fillet more juicy.
Размораживайте рыбу на нижней полке холодильника, оставив ее там на 5-6 часов. Так филе будет более сочным.
Rinse the tilapia fillet, dry on a paper towel, add salt and pepper to taste, and roll in breadcrumbs. Heat a frying pan over a fire, pour in half the sunflower oil.
Филе тилапии промойте, просушите на бумажном полотенце, посолите и поперчите по вкусу, обваляйте в сухарях. Разогрейте сковороду на огне, налейте половину подсолнечного масла.
After heating the oil, place the prepared fillet in the pan. Fry over medium heat for 10 minutes on each side, uncovered. Add oil after each portion fried.
После разогревания масла выложите подготовленное филе на сковороду. Обжаривайте на среднем огне 10 минут с каждой стороны, не накрывая крышкой. Добавляйте масло после каждой пожаренной порции.
Serve fried tilapia on its own. When serving portioned, use a slice of lemon or a sprig of basil for decoration.
Подавайте жареную тилапию в качестве самостоятельного блюда. При порционной подаче для украшения используйте дольку лимона, веточку базилика.