Boil or bake beets in the oven. When it cools down a bit, clean it. It is not worth cooling completely; it is easier to clean when warm, and the taste only benefits from this.
Сварите или запеките в духовке свеклу. Когда немного остынет, почистите ее. Полностью охлаждать не стоит, она легче чистится именно теплой, и вкус от этого только выигрывает.
Prepare salad dressing. Start with it so that it sits while you chop the beets and cheese. To do this, mix olive oil, lemon juice, Dijon mustard, sugar, salt and pepper. Before dressing the salad, taste and adjust the taste if necessary. The tastes of the components should not interrupt each other.
Приготовьте заправку для салата. Начните именно с нее, чтобы настоялась, пока вы будете нарезать свеклу и сыр. Для этого смешайте оливковое масло, лимонный сок, дижонскую горчицу, сахар, соль и перец. Прежде чем заправлять салат, попробуйте и при необходимости скорректируйте вкус. Вкусы компонентов не должны перебивать друг друга.
Cut the beets into cubes and crumble the feta cheese. Use your hands to tear the arugula leaves. The size of the cut is a matter of personal taste. To make the salad look more impressive, all components should be approximately the same size. In our version, the cut is medium. Mix the prepared ingredients, add dressing, sprinkle nuts on top.
Нарежьте свеклу кубиками, раскрошите сыр фета. Руками нарвите листья рукколы. Размер нарезки – дело вашего личного вкуса. Чтобы салат выглядел более эффектно, все компоненты должны быть примерно одинакового размера. В нашем варианте нарезка средняя. Смешайте подготовленные ингредиенты, добавьте заправку, посыпьте сверху орехами.
Serve the salad in portions on white plates; this will highlight its color. The dressing can also be added in batches. Top with nut kernels.
Подавайте салат порционно в белых тарелках, это выгодно подчеркнет его цвет. Заправку также можно добавлять порционно. Сверху украсьте ядрами орехов.