Prepare the ingredients in advance. Peel the carrots and cut into strips, chop the onion into cubes or half rings. Rinse the rice well. The liquid after it should be clear. Cut the meat into small cubes.
Подготовьте ингредиенты заранее. Морковь очистите и порежьте соломкой, лук накрошите кубиками или полукольцами. Хорошо промойте рис. Жидкость после него должна быть прозрачной. Мясо нарежьте небольшими кубиками.
Prepare zirvak (vegetable and meat base for pilaf). Place the duck roaster on the stove. Pour in vegetable oil and heat it over maximum heat. Fry the meat until crusty for 10 minutes. Add carrots, onions and garlic to it. Continue to simmer the zirvak, stirring constantly. Sprinkle with cumin and salt, stir and pour boiling water. Cook for approximately 15-20 minutes until the meat is tender.
Приготовьте зирвак (овоще-мясную основу для плова). Поставьте на плиту утятницу. Налейте растительное масло и раскалите его на максимальном огне. Обжарьте до корочки мясо в течение 10 мин. Добавьте к нему морковь, лук и чеснок. Продолжайте тушить зирвак, постоянно помешивая. Посыпьте зирой и солью, перемешайте и залейте кипятком. Готовьте примерно 15-20 мин, пока мясо не станет мягким.
Make pilaf in a duck pot according to the classic recipe. Place the washed rice in the zirvak and spread over the surface. Add water so that it completely covers the pilaf. Add garlic. Reduce heat to medium and cook for 15 minutes. Mix well, cover the duckling with a lid and leave on the stove until the water has completely boiled away.
Сделайте плов в утятнице по классическому рецепту. Промытый рис выложите к зирваку и распределите по поверхности. Долейте воды, чтобы она полностью покрывала плов. Добавьте чеснок. Убавьте огонь до среднего и готовьте 15 мин. Хорошо перемешайте, накройте утятницу крышкой и оставьте на плите, пока вода полностью не выкипит.
Before serving the pilaf in the duck pot, stir again and garnish with fresh herbs.
Перед подачей плов в утятнице еще раз перемешайте, украсьте свежей зеленью.