Boil or bake beets in the oven. When it cools down, clean it. There is no need to cool it completely; it is easier to clean it warm, and the taste only benefits from this. Dry the nuts in a frying pan for 5 minutes.
Сварите или запеките в духовке свеклу. Когда она остынет, почистите. Полностью охлаждать не нужно, ее легче чистить именно теплой, и вкус от этого только выигрывает. Орехи подсушите на сковороде в течение 5 минут.
Grate the beets on a coarse grater, finely chop the garlic, and chop the nuts with a knife. The cutting can be different, its size depends on your desire.
Натрите свеклу на крупной терке, мелко нарежьте чеснок, измельчите орехи ножом. Нарезка может быть разной, ее размер зависит от вашего желания.
Place the beets in a bowl, add the prepared nuts, sesame seeds, and chopped garlic. Stir gently. Add half the mayonnaise and mix the salad again. Place on a serving plate and garnish with remaining mayonnaise.
Поместите свеклу в миску, добавьте подготовленные орехи, кунжут, нарезанный чеснок. Аккуратно перемешайте. Добавьте половину майонеза и перемешайте салат еще раз. Выложите в тарелку для подачи и украсьте оставшимся майонезом.
Serve the salad in a salad bowl or portions in white or transparent plates; this will highlight its color. Top with nut kernels, a sprig of herbs, mint or basil.
Подавайте салат в салатнице или порционно в белых или прозрачных тарелках, это выгодно подчеркнет его цвет. Сверху украсьте ядрами орехов, веточкой зелени, мяты или базилика.