Preheat the oven to 190°C. This is important, since in an unheated oven the gingerbread cookies do not rise well and cracks form on their surface.
Поставьте духовку на разогрев до 190°С. Это важно, так как в не разогретой духовке пряники плохо поднимаются, на их поверхности образуются трещинки.
Prepare the dough. Break the eggs into a bowl, add the butter and half the powdered sugar, and whisk until smooth. Set aside a teaspoon of honey, pour the remaining honey into the egg mixture and beat again. In a separate bowl, whisk together flour, cocoa powder, baking powder, ginger, cinnamon and nutmeg. Add half of the dry ingredients to the egg mixture and stir.
Приготовьте тесто. В миску разбейте яйца, добавьте масло и половину сахарной пудры, взбейте венчиком до однородной массы. Отложить чайную ложку меда, оставшийся мед влейте в яичную смесь и еще раз взбейте. В отдельной миске смешайте муку, какао-порошок, разрыхлитель, имбирь, корицу и мускатный орех. Всыпьте в яичную смесь половину сухих ингредиентов и размешайте.
Knead the dough. Add the other half of the dry ingredients and knead the dough with your hands. In the process, add the remaining teaspoon of honey and knead until it becomes completely homogeneous, thick and plastic. Place the dough in the refrigerator for 15 minutes. While it's cooling, line a baking sheet with parchment paper and lightly flour it to prevent the gingerbread from sticking.
Вымесите тесто. Добавьте вторую половину сухих ингредиентов и вымесить тесто руками. В процессе добавьте оставшуюся чайную ложку меда и вымешивайте до тех пор, пока оно не станет абсолютно однородным, густым и пластичным. Уберите тесто в холодильник на 15 минут. Пока оно охлаждается, застелите противень пергаментом и слегка присыпьте его мукой, чтобы пряники не прилипали.
Bake gingerbread cookies. Remove the chilled dough from the refrigerator. Dust your palms with powdered sugar. Separate pieces the size of a large walnut from the dough, roll into a ball between your palms, roll generously in powdered sugar and place on the prepared baking sheet. Place the pan in the oven for 10-14 minutes. It is very important not to dry them out.
Выпеките пряники. Достаньте охлажденное тесто из холодильника. Ладони присыпьте сахарной пудрой. Отделяйте от теста кусочки размером с крупный грецкий орех, скатывайте в шар между ладонями, обильно обваливайте в сахарной пудре и выкладывайте на подготовленный противень. Поместите противень в духовку на 10-14 минут. Очень важно не пересушить их.
Serve gingerbread cookies for tea or coffee, decorating as you wish: cream, chocolate, icing or sprinkled with powdered sugar. You can give your gingerbread cookies a more complex shape: flowers, animal figures, houses.
Подавайте пряники к чаю или кофе, украсив по своему желанию: кремом, шоколадом, глазурью или посыпав сахарной пудрой. Можете придать своим пряникам более сложную форму: цветы, фигурки животных, домики.