Wash the salad and dry on a paper towel. Pour yeast with warm water and stir. It is important that the water is not hot, otherwise they may die. Add a teaspoon of sugar and leave in a warm place for about twenty minutes. The appearance of bubbles is a sign of readiness.
Салат вымойте и просушите на бумажном полотенце. Дрожжи залейте теплой водой, перемешайте. Важно, чтобы вода не была горячей, иначе они могут погибнуть. Добавьте чайную ложку сахара и оставьте в теплом месте минут на двадцать. Появление пузырьков – признак готовности.
Prepare the dough. Pour flour into a bowl, add salt. Make a well and pour the prepared yeast into it. Knead the dough until it is smooth and elastic. Cover it with a napkin and leave in a warm place for an hour and a half. When the dough has risen, punch it down. Divide the dough into four parts, roll each part into flat cakes half a centimeter thick. Leave the tortillas to rise for 10-15 minutes.
Приготовьте тесто. В миску насыпьте муку, добавьте соль. Сделайте углубление и вылейте в него подготовленные дрожжи. Вымесите тесто, оно должно получиться гладким и эластичным. Накройте его салфеткой и оставьте в теплом месте на час-полтора. Когда тесто подойдет, обомните его. Разделите тесто на четыре части, раскатайте из каждой части лепешки толщиной полсантиметра. Оставьте лепешки на 10-15 минут, чтобы они подошли.
Place the cakes in an oven preheated to 250°C for baking. Bake for about five minutes, it is very important not to dry them out. During the baking process, you will see that the cakes are filled with air from the inside and become double-layered. Do not pierce the dough under any circumstances, because this will not create the “pocket” we need for the filling.
В разогретую до 250°С духовку поместите лепешки для выпекания. Выпекайте минут пять, очень важно их не пересушить. В процессе выпекания вы увидите, что лепешки изнутри наполняются воздухом и становятся двуслойными. Ни в коем случае не прокалывайте тесто, потому что в этом случае не образуется необходимый нам «карман» для начинки.
Prepare the filling. Cut the chicken fillet into strips 2 cm thick, fry them on the grill or in a frying pan for 5 minutes. Cut the pickled cucumbers into 1 cm thick strips, cut the tomatoes into slices of the same thickness, and cut the onions into half centimeter half rings. Prepare the sauce: squeeze lemon juice into Greek yogurt, add chopped garlic and salt.
Приготовьте начинку. Куриное филе порежьте полосками толщиной 2 см, обжарьте их на гриле или в сковороде в течение 5 минут. Соленые огурцы нарежьте соломкой толщиной 1 см, помидоры нарежьте слайсами такой же толщины, лук – полукольцами полсантиметра. Приготовьте соус: в греческий йогурт выжмите сок лимона, добавьте измельченный чеснок и соль.
Stuff the tortillas. When the tortillas have cooled, cut on one side and begin adding the filling. Below is a lettuce leaf, on it in random order there is meat, tomatoes, cucumbers, onions and sauce on top. The taste of the dish will improve if you serve it after about fifteen minutes, when the filling components are saturated with each other’s juice and aroma.
Начините лепешки. Когда лепешки остынут, разрежьте с одной стороны и начинайте укладывать начинку. Внизу – лист салата, на нем в произвольном порядке мясо, помидоры, огурцы, лук и сверху соус. Вкус блюда улучшится, если подавать его спустя минут пятнадцать, когда компоненты начинки пропитаются соком и ароматом друг друга.
Serve pita in portions on a leaf of lettuce, garnish with parsley, cherry tomatoes, and slices of multi-colored bell peppers.
Подавайте питу порционно на листе салата, украсьте зеленью петрушки, помидорами черри, ломтиками разноцветного болгарского перца.