Preheat the oven to 180°C; in a preheated oven, the manna will turn out more fluffy and tender.
Предварительно разогрейте духовку до 180°С, в разогретой духовке манник получится более пышным и нежным.
Mix dry ingredients in a bowl: semolina, sugar and salt. Add yogurt and mix thoroughly. It is advisable to do this with a mixer at low speed or using a whisk. It is important that the dough is homogeneous and has no lumps.
Смешайте в миске сухие ингредиенты: манку, сахар и соль. Добавьте йогурт и тщательно перемешайте. Желательно делать это миксером на небольшой скорости или с помощью венчика. Важно, чтобы тесто было однородным, в нем не было комочков.
Grease the pan with butter or line with baking paper. Transfer the prepared dough into a mold and place it on a baking sheet in a preheated oven. Bake at 180°C for 25 minutes. Baking time depends on the size of the mold, so check the readiness of the manna. The best way to find out if the baked goods are ready is to try with a wooden stick (match, toothpick). Pierce the cake at the thickest point: if there are no traces of dough left on the stick, it is dry, which means it is ready.
Смажьте форму сливочным маслом или выстелите бумагой для выпекания. Переложите подготовленное тесто в форму и поместите ее на противень в разогретую духовку. Выпекайте при температуре 180°С в течение 25 минут. Время выпекания зависит от размера формы, поэтому проверьте готовность манника. Лучший способ узнать, готова ли выпечка - попробовать деревянной палочкой (спичкой, зубочисткой). Проткните корж в самом толстом месте: если на палочке не осталось следов теста, она сухая – значит, он готов.
Serve the manna to the table, transferring it to a platter. Decorate as you wish: fresh berries, jam, a sprig of basil or mint. You can serve in portions, cutting into 4 pieces and decorating each piece.
Подавайте манник к столу, переложив на блюдо. Украсьте по своему желанию: свежими ягодами, джемом, веточкой базилика или мяты. Можете подавать порционно, разрезав на 4 части и украсив каждый кусочек.