It is important that the eggs for the cakes are not cold. Remove them from the refrigerator in advance or warm them in warm water.
Важно, чтобы яйца для коржей не были холодными. Достаньте их заранее из холодильника или прогрейте в теплой воде.
Prepare the crust dough. Pour sugar into a bowl, add the zest of one lemon and vanilla essence. Mix well. Melt the butter. You can melt in the microwave in 10 second bursts, stirring after each step. Let cool slightly and pour into a bowl with sugar and zest. Add 3 eggs. Next, add the dry ingredients: wheat flour, almond flour and baking powder. Add milk at the end. Mix everything until smooth with a mixer at low speed.
Приготовьте тесто для коржей. В чашу высыпьте сахар, добавьте цедру одного лимона и ванильную эссенцию. Хорошо перемешайте. Сливочное масло растопите. Можно растопить в микроволновке импульсами по 10 секунд, перемешивая после каждого этапа. Дайте немного остынет и вылейте в чашу с сахаром и цедрой. Добавьте 3 яйца. Далее добавьте сухие ингредиенты: муку пшеничную, муку миндальную и разрыхлитель. В конце добавьте молоко. Все перемешайте до однородности миксером на небольшой скорости.
Bake the cakes. Prepare 2 rings: set the diameter to 16-18 cm, wrap the bottom with foil. Divide the dough in half and pour into the molds. Bake at 140°C (top/bottom without convection) for about 1 hour. When the cakes are ready, let them cool slightly, wrap in cling film and place in the refrigerator for 6 hours, or preferably overnight.
Выпеките коржи. Подготовьте 2 кольца: устанавливаем диаметр на 16-18 см, дно оберните фольгой. Разделите тесто пополам и вылейте в формы. Выпекайте при 140°С (верх/ низ без конвекции) около 1 часа. Когда коржи будут готовы, дайте им немного остыть, оберните в пищевую пленку и поместите в холодильник на 6 часов, а лучше на ночь.
Prepare the cream. Chill the bowl, whisk and cream in the freezer for 10 minutes before whipping. Whip the cream. Start at low speed and gradually increase to maximum. Beat until elastic, stable foam. Add cream cheese and powdered sugar. Beat until smooth and fluffy.
Приготовьте крем. Перед взбиванием охладите миску, венчик и сливки в морозильнике в течение 10 минут. Взбейте сливки. Начните с маленькой скорости, постепенно увеличивая до максимума. Взбивайте до упругой устойчивой пены. Добавьте сливочный сыр и сахарную пудру. Взбейте до однородной пышной массы.
Assemble the cake. Remove the cakes from the refrigerator. Using a sharp knife, cut lengthwise into two parts. If you need the cake urgently, you can soak it in sugar syrup or milk. Place the cake on a plate, cut side up, and pipe the cream onto it using a pastry bag. Level with a pastry spatula. Lay out the rest of the cakes in the same way and spread with cream. Place in the refrigerator for 3 hours.
Соберите торт. Достаньте коржи из холодильника. Острым ножом разрежьте вдоль на две части. Если торт нужен срочно, можно пропитать сахарным сиропом или молоком. Поместите корж на блюдо срезом вверх и отсадите на него крем с помощью кондитерского мешка. Выровняйте с помощью кондитерского шпателя. Аналогично выкладывайте остальные коржи и смазывайте кремом. Отправьте в холодильник на 3 часа.
Decorate the cake as you wish: cream flowers, fresh berries, chocolate, icing, a sprig of mint.
Украсьте торт по своему желанию: цветами из крема, свежими ягодами, шоколадом, глазурью, веточкой мяты.