Heat the milk to a temperature of 36-40 °C. Melt the butter and cool slightly.
Подогрейте молоко до температуры 36-40 °C. Сливочное масло растопите и немного остудите.
First, prepare the dough: mix 50 g of warm milk with 1 teaspoon of sugar, add live yeast and leave in a warm place for 10 - 15 minutes, covered with a lid or kitchen towel.
Для начала подготовьте опару: 50 г теплого молока смешайте с 1 чайной ложкой сахара, добавьте живые дрожжи и оставьте в теплом месте на 10 - 15 минут, накрыв крышкой или кухонным полотенцем.
Beat the eggs with the remaining sugar, pour in the butter, yeast dough, warm milk, vanilla sugar and mix. Knead the dough, adding flour in parts.
Взбейте яйца с оставшимся сахаром, влейте сливочное масло, дрожжевую опару, теплое молоко, ванильный сахар и перемешайте. Замесите тесто, частями всыпая муку.
Dust the dough with flour and roll out a circle 1.5-2 cm thick, then cut it into circles (you can use a glass with a diameter of 6 cm). Leave the circles for 30 minutes in a warm place to rise. Fry the donuts in well-heated oil and place on paper napkins. Let cool slightly and fill with jam using a pastry syringe.
Тесто припылите мукой и раскатайте круг толщиной 1.5-2 см, затем нарежьте из него кружочки (можно использовать стакан диаметром 6см). Оставьте кружочки на 30 минут в теплом месте, чтобы он поднялись. Обжарьте пончики в хорошо разогретом масле и выложите на бумажные салфетки. Дайте немного остыть и наполните джемом при помощи кондитерского шприца.
Serve sprinkled with powdered sugar. You can also use coconut flakes, condensed milk or chocolate icing for decoration.
Подавайте, присыпав сахарной пудрой. Для украшения также можно использовать кокосовую стружку, сгущенку или шоколадную глазурь.