Peel the potatoes and cut into thin slices. Peel the onion and cut into thin half rings. Rinse fish fillets with running water. Cut the tomatoes into cubes or slices. Grate the cheese on a coarse grater.
Картофель очистите и нарежьте тонкими кружочками. Лук очистите и нарежьте тонкими полукольцами. Рыбное филе промойте проточной водой. Помидоры нарежьте кубиками иди дольками. Сыр натрите на крупной терке.
Marinate the fish: cut it into medium pieces, then add mayonnaise, lemon juice, salt and your favorite spices to taste. Mix everything well and leave for 30 minutes. At the final stage of marinating, add tomatoes, cut into slices or cubes, to the fish.
Замаринуйте рыбу: нарежьте ее средними кусочками, затем добавьте майонез, лимонный сок, соль и любимые специи по вкусу. Хорошенько все перемешайте и оставьте на 30 минут. На заключительном этапе маринования добавьте к рыбе помидоры, нарезанные на дольки или кубиками.
Line a baking dish with foil and grease with vegetable oil. Place a layer of potato circles on the bottom of the pan. Salt the potatoes and sprinkle with spices. Place chopped onions on top.
Форму для запекания застелите фольгой и смажьте растительным маслом. На дно формы выложите слой из кружков картофеля. Присолите картофель, посыпьте специями. Поверх выложите нарезанный репчатый лук.
Place the next layer of fish marinated with tomatoes. Sprinkle grated cheese on top of everything. Place the fish and potato pan in a preheated oven at 200°C. Bake for 40 minutes.
Следующим слоем выложите рыбу, маринованную с помидорами. Присыпьте все сверху тертым сыром. В предварительно разогретую до 200 °C поставьте форму с рыбой и картофелем. Запекайте 40 минут.
Serve hot tilapia with potatoes, garnished with chopped herbs. White wine, such as Chardonnay, goes well with fish.
Подавайте тилапию с картошкой в горячем виде, украсив измельченной зеленью. К рыбе хорошо подойдет белое вино, например, Шардоне.