Remove the butter from the refrigerator in advance so that it is soft. Divide one egg into white and yolk. Beat the whites into a fluffy foam. Beat the yolk in a small bowl a little with a fork. Turn on the oven to preheat.
Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, чтоб оно было мягким. Одно яйцо разделите на белок и желток. Белок взбейте в пышную пену. Желток в маленькой пиалке немного взбейте вилкой. Включите духовку, чтоб она прогрелась.
Beat the softened butter with a mixer with one egg, sour cream and sugar until the sugar is completely dissolved. Add baking powder, vanillin and flour in small parts, stirring until smooth. Knead the dough with your hands and put it in the refrigerator for 30-40 minutes.
Размягченное масло взбейте миксером с одним яйцом, сметаной и сахаром, чтоб сахар полностью растворился. Добавьте разрыхлитель, ванилин и муку небольшими частями, перемешивая до однородности. Руками вымесите тесто и уберите в холодильник на 30-40 минут.
While the dough is in the refrigerator, make the filling. Rub the cottage cheese with sugar. Add vanilla and a tablespoon of flour. Stir. Then carefully mix with the whipped egg white so that it does not settle.
Пока тесто в холодильнике, займитесь начинкой. Протрите творог с сахаром. Добавьте ванилин и столовую ложку муки. Перемешайте. Затем аккуратно смешайте с взбитым белком так, чтоб он не осел.
Form the dough into small equal-sized balls. Roll each ball into a circle 3mm thick. Place the filling on one half of it, cover with the other half and lightly press down the corners. Repeat this with each ball of dough.
Сформируйте из теста небольшие одинаковые по размеру шарики. Раскатайте каждый шарик в кружок толщиной 3 мм. Выложите начинку на одну его половину, накройте второй половиной слегка придавите уголочки. Повторите так с каждым шариком теста.
Line a baking sheet with parchment paper and grease with sunflower oil. Then place the juices and brush the top with yolk. Bake at 180°C for 15 minutes, then another 15 minutes at 160°C.
На противень выстелите пергаментную бумагу, смажьте подсолнечным маслом. Затем выложите сочники и смажьте сверху желтком. Выпекайте при 180°С 15 минут, затем еще 15 минут при 160 °С.
Sprinkle hot juices with powdered sugar. Serve with hot tea, coffee, cocoa or chilled juice, kefir.
Горячие сочники присыпьте сахарной пудрой. Подавайте с горячим чаем, кофе, какао или охлажденным соком, кефиром.