Peel the onion. Wash the lemon. Cut the onion and lemon into half rings.
Луковицу очистите. Лимон помойте. Нарежьте луковицу и лимон полукольцами.
Clean the herring from scales, gut it, get rid of all excess and rinse.
Селедку почистите от чешуи, выпотрошите, избавьтесь от всего лишнего и промойте.
Rub the herring carcass with oil, salt, pepper, dill and parsley. Marinate for 20-30 minutes.
Натрите тушку селедки маслом, солью, перцем, укропом и петрушкой. Маринуйте 20-30 минут.
Make cuts on the herring into which you need to insert lemon slices, stuff the belly with half of the chopped onion.
Сделайте на селедке надрезы, в которые нужно вставить дольки лимона, брюшко начините половиной нарезанной луковицы.
Cover the pan with foil, grease with oil and place the onions on the bottom. Place the fish on top of the onion. Wrap the herring in foil and place in an oven preheated to 200°C for 20 minutes. Then open the foil to brown the fish and leave in the oven for 15-20 minutes.
Форму застелите фольгой, смажьте маслом и уложите на дно лук. Поверх лука выложите рыбу. Укутайте селедку фольгой и отправьте в разогретую до 200 °C духовку на 20 минут. Затем фольгу раскройте, чтобы рыба подрумянилась, и оставьте в духовке на 15-20 минут.
To make the herring look more impressive on the table, you don’t have to remove the head and tail when cooking. Serve with fresh tomatoes, cucumbers and baked potatoes.
Для того, чтобы сельдь на столе выглядела более эффектно, при приготовлении голову и хвост можно не удалять. Подавайте со свежими помидорами, огурцами и запеченным картофелем.