Clean the squid carcasses from the film and rinse well. Boil chicken eggs hard. Boil the beets. Peel and chop the garlic.
Тушки кальмаров очистите от пленки и хорошо промойте. Сварите куриные яйца вкрутую. Отварите свеклу. Очистите и измельчите чеснок.
Boil the squid and cut into strips. It is enough to boil the squid carcasses for 3 minutes in boiling water, otherwise they can become as hard as rubber. Cut the boiled eggs into small cubes. Cut the boiled beets and pickled cucumbers into strips.
Кальмары сварите и нарежьте соломкой. Тушки кальмаров достаточно проварить 3 минуты в кипятке, иначе они могут стать жесткими, как резина. Вареные яйца нарежьте мелкими кубиками. Отварную свеклу и маринованные огурцы нарежьте соломкой.
Add sour cream, chopped garlic, salt, pepper to the chopped squid, beets, and cucumbers and mix. If the cucumber is salty enough, you don’t need to add salt.
К нарезанным кальмарам, свекле, огурцам добавьте сметану, измельченный чеснок, соль, перец и перемешайте. Если огурец достаточно соленый, то соль можете не добавлять.
Serve the salad garnished with fresh herbs or green onions. For a festive table, you can use tartlets or small wide glasses for serving.
Подавайте салат, украсив свежей зеленью или зеленым луком. Для праздничного стола можно использовать для подачи тарталетки или небольшие широкие стаканы.