Sift the flour. Heat the milk to 35-40 °C. Beat the eggs in a bowl with a fork. Peel the garlic and pass through a garlic press.
Муку просейте. Молоко подогрейте до 35-40 °C. Яйца взбейте в мисочке вилкой. Чеснок очистите и пропустите через чесночный пресс.
Mix yeast, flour, salt, sugar in a bowl. Make a hole in the dry mixture and pour milk into it, as well as 1 tbsp. l. oils Knead the dough and leave to rise for at least 1 hour.
Дрожжи, муку, соль, сахар смешайте в миске. Сделайте углубление в сухой смеси и залейте туда молоко, а также 1 ст. л. масла. Замесите тесто и оставьте подниматься минимум на 1 час.
Grease the mold with vegetable oil. Form the dough into small balls and place in the pan. Brush the donuts with egg and place in an oven preheated to 180°C for about 25-30 minutes, occasionally checking for doneness with a toothpick.
Форму смажьте растительным маслом. Из теста сформируйте небольшие шарики и выложите в форму. Смажьте пампушки яйцом и отправьте в разогретую до 180°C духовку примерно на 25-30 минут, изредка проверяйте готовность с помощью зубочистки.
Let the finished donuts cool slightly. To prepare the dressing, mix oil, chopped garlic and herbs. Generously coat the baking surface with this mixture and let it soak in the dressing.
Готовым пампушкам дайте немного остыть. Для приготовления заправки смешайте масло, измельченный чеснок и зелень. Этой смесью обильно смажьте поверхность выпечки и дайте пропитаться заправкой.
Most often, pampushki with garlic are served with red borscht. But you can serve them with cold cuts and vegetable stew.
Чаще всего пампушки с чесноком подают к красному борщу. Но можно подать их и к мясной нарезке, и к овощному рагу.