Thaw the mussels completely in the refrigerator, rinse carefully so as not to damage the meat. Peel and wash the garlic and shallots, chop the garlic in a press, chop the onion. Wash the lime, cut it in half, squeeze the juice from one half, and remove the zest from the other half with a fine grater. Wash and coarsely chop the mushrooms. Wash and peel the chili pepper, cut it into rings. Rinse the green onions and chop coarsely.
Полностью разморозьте мидии в холодильнике, осторожно промойте, чтобы не повредить мясо. Почистите и помойте чеснок и лук-шалот, чеснок измельчите в прессе, лук порежьте. Вымойте лайм, разрежьте его пополам, выжмите сок из одной половины, с другой снимите цедру мелкой теркой. Помойте и крупно нарежьте шампиньоны. Вымойте и почистите перец чили, нарежьте его колечками. Зеленый лук ополосните и крупно порубите.
Fry the vegetables. Heat the oil in a saucepan and fry the garlic and shallots until golden brown. Add the mushrooms and fry for another 3-4 minutes. Then add the chili pepper rings, mix everything and cook for another 2-3 minutes over medium heat.
Обжарьте овощи. В кастрюле разогрейте масло, обжарьте на нем чеснок и лук-шалот до золотистого цвета. Добавьте шампиньоны и жарьте еще 3-4 минуты. Затем положите колечки перца чили, все перемешайте и готовьте еще 2-3 минуты на среднем огне.
Add water and dressing to vegetables. Mix tom yum paste and coconut milk in a container and pour the mixture into the pan. Pour in water and stir. Bring the soup to a boil, add the lime zest and juice, add the mussels to the soup and cook for another 5 minutes. Remove the soup from the heat and let it brew for 2-3 minutes.
Добавьте к овощам воду и заправку. Смешайте в емкости пасту том-ям и кокосовое молоко, влейте смесь в кастрюлю. Налейте воду и перемешайте. Доведите суп до кипения, добавьте цедру и сок лайма, положите в суп мидии и варите еще 5 минут. Снимите суп с огня и дайте 2-3 минуты настояться.
Before serving, sprinkle a serving of soup with chopped green onions.
Перед подачей посыпьте порцию супа нарезанным зеленым луком.