Peel and wash the red onion, cut one half into rings, the other into quarters of rings. Place the whole rings in a bowl and fill with wine vinegar. Peel and rinse the garlic. Wash the tomato, remove the skin and cut into cubes. Rinse the cilantro well and chop finely. Wash and open the can of beans, drain the liquid into a separate container. Prepare a deep frying pan and a blender.
Очистите и помойте красный лук, нарежьте одну половину кольцами, вторую — четвертинками колец. Целые кольца поместите в пиалу и залейте винным уксусом. Очистите и ополосните чеснок. Помойте помидор, снимите с него кожицу и порежьте кубиками. Кинзу хорошо промойте и мелко порубите. Помойте и откройте банку с фасолью, слейте жидкость в отдельную емкость. Приготовьте глубокую сковороду и блендер.
Fry vegetables with beans. Heat the sunflower oil in a deep frying pan, add the onion and fry it until light golden brown, 3-4 minutes. Add the beans to the onion, stir and fry everything together for about 5 minutes. Add the tomato and stir, reduce heat and simmer for 3-4 minutes.
Обжарьте овощи с фасолью. Разогрейте в глубокой сковороде подсолнечное масло, выложите лук и обжарьте его до легкого золотистого оттенка 3-4 минуты. Положите к луку фасоль, перемешайте и обжарьте все вместе еще около 5 минут. Добавьте помидор и размешайте, убавьте огонь и тушите 3-4 минуты.
Prepare the seasonings. Place garlic cloves, walnuts, suneli hops, hot peppers in a blender bowl and chop everything. Add bean liquid, stir and pour into pan with beans.
Подготовьте приправы. Положите в чашу блендера зубчики чеснока, грецкие орехи, хмели-сунели, острый перец, все измельчите. Добавьте жидкость от фасоли, перемешайте и вылейте в сковороду с фасолью.
Prepare lean lobio with beans. Add tkemali sauce to the seasoned beans, taste and add salt to taste. Simmer over low heat for 2-3 minutes, add chopped cilantro, hold the lobio for another 2 minutes and remove from heat.
Приготовьте постное лобио с фасолью. К фасоли с приправами добавьте соус ткемали, попробуйте и посолите по вкусу. Потушите на слабом огне 2-3 минуты, добавьте измельченную кинзу, подержите лобио еще 2 минуты и снимите с огня.
Serve the lean red bean lobio on an oblong platter, garnished with red onion marinated in wine vinegar.
Подавайте постное лобио из красной фасоли на продолговатом блюде, украсив его маринованным в винном уксусе красным луком.