Prepare a wide saucepan, saucepan and flat plate for serving. Wash the basil and separate the leaves from the stem. Grate the Parmesan using a small-hole grater.
Приготовьте широкую кастрюлю, сотейник и плоскую тарелку для подачи. Базилик помойте и отделите листочки от стебля. Натрите пармезан на терке с маленькими отверстиями.
Cook the pasta. Pour water into a wide saucepan, bring it to a boil over high heat, add salt. Reduce heat to medium, add penne pasta to the water, stir and cook until tender, 10-12 minutes.
Сварите пасту. В широкую кастрюлю налейте воду, на сильном огне доведите ее до кипения, посолите. Убавьте огонь до среднего, высыпьте в воду пасту пенне, размешайте и варите до готовности 10-12 минут.
Season the pasta with sauce. Transfer the finished Bolognese sauce from the jar into a small saucepan and heat without bringing to a boil. Add the sauce to the pasta and mix well.
Заправьте пасту соусом. Готовый соус болоньезе переложите из банки в небольшой сотейник и подогрейте, не доводя до кипения. Выложите соус к пасте и хорошо перемешайте.
Serve penne with bolognese sauce on a flat plate. Sprinkle pasta with grated cheese and garnish with basil leaves.
Подавайте пенне с соусом болоньезе на плоской тарелке. Посыпьте пасту тертым сыром и украсьте листиками базилика.