Wash the lime and cut it in half. Remove the zest from one half with a fine grater, and squeeze the juice from the other half. Peel the avocado, remove the pit and sprinkle the pulp with lime juice to prevent the avocado from browning. Wash and dry the lettuce leaves.
Помойте лайм, разрежьте пополам. С одной половины снимите цедру мелкой теркой, из второй половины выжмите сок. Очистите авокадо, достаньте косточку и сбрызните мякоть соком лайма, чтобы авокадо не потемнел. Вымойте и обсушите салатные листья.
Prepare the croissant sauce. Cut the avocado pulp into pieces or mash with a fork, mix it with lime juice, zest and mayonnaise, add fish sauce and pepper. Mix everything.
Приготовьте соус для круассана. Мякоть авокадо нарежьте кусочками или разомните вилкой, смешайте ее с соком лайма, цедрой и майонезом, добавьте рыбный соус и поперчите. Все перемешайте.
Make a croissant with avocado and salmon. Carefully cut the croissants lengthwise, leaving one side uncut. Open the croissant slightly, coat the cut sides with avocado sauce, add salmon slices and close.
Сделайте круассан с авокадо и лососем. Осторожно надрежьте круассаны вдоль, оставив одну «стенку» неразрезанной. Приоткройте круассан, промажьте срезы соусом с авокадо, положите ломтики лосося и закройте.
Line a serving plate with lettuce leaves and place the avocado and salmon croissants on them.
Застелите тарелку для подачи листьями салата и выложите на них круассаны с авокадо и лососем.