First, place the kombu seaweed in a saucepan with water and leave it to brew for 2 hours.
Предварительно в сотейник с водой выложите водоросли комбу и оставьте их на 2 часа настояться.
Place the saucepan with seaweed on the fire. When the water is almost boiling, remove the seaweed. Add tuna flakes to the pan.
Поставьте сотейник с водорослями на огонь. Когда вода почти закипит, достаньте водоросли. Добавьте в сотейник стружку тунца.
Bring the contents of the saucepan to a light boil and remove from heat. Leave to steam for a minute so that the tuna shavings sink to the bottom of the pan. Strain the broth.
Доведите содержимое сотейника до легкого кипения и снимите с огня. Оставьте на пару мину, чтобы стружка тунца опустилась на дно сотейника. Процедите бульон.
Slice the shiitake mushrooms.
Нарежьте грибы шиитаке.
Fry the mushrooms in sesame oil for 1-2 minutes.
Обжарьте грибы на кунжутном масле 1-2 минуты.
Heat the Dashi broth in a saucepan and whisk in the miso paste.
В сотейнике прогрейте бульон Даши и введите в него венчиком мисо пасту.
Cut the tofu.
Нарежьте тофу.
Place tofu in a soup bowl and place shiitake mushrooms on top. Fill the bowl with broth.
В суповую пиалу выложите тофу, сверху расположите грибы шиитаке. Залейте пиалу бульоном.
Before serving, garnish the soup with finely chopped green onions.
Перед подачей украсьте суп тонко нашинкованным зеленым луком.