Lay out all the ingredients. Preheat oven to 200°C.
Разложите все ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°C.
Prepare the vol-au-vents. Lightly roll out the puff pastry. Using a die cutter or a glass with a diameter of 6-7 cm, cut out 14 circles from the dough. Cut out rings from 7 circles using a smaller diameter die. Transfer the base circles to a parchment-lined baking sheet. Brush with egg white beaten until smooth. Place rings on top, forming small baskets, and brush with egg white. Bake at 200°C for about 15 minutes until deep golden brown. Let the dough pieces cool.
Приготовьте волованы. Слоеное тесто слегка раскатайте. Вырубкой или стаканом диаметром 6-7 см вырежьте из теста 14 кружков. Из 7 кружков вырежьте колечки с помощью вырубки меньшего диаметра. Переложите кружки-основы на противень, застеленный пергаментом. Смажьте взбитым до однородности яичным белком. Сверху выложите колечки, формируя небольшие корзинки, и так же смажьте белком. Выпекайте при 200°C около 15 минут до насыщенного золотистого цвета. Дайте заготовкам из теста остыть.
For the filling, combine cheese, sour cream, sprats, salt, ground pepper, paprika, and garlic powder. Blend with a blender until smooth and homogeneous. Chop the gherkins very finely, add to the sprat mixture and mix by hand. Fill the dough baskets with sprat filling.
Для начинки соедините сыр, сметану, шпроты, соль, молотый перец, паприку, чесночный порошок. Взбейте с помощью блендера до получения однородной гладкой массы. Очень мелко нарежьте корнишоны, переложите в шпротную массу и перемешайте вручную. Наполните корзинки из теста шпротной начинкой.
Serve garnished with dill.
Подавайте, украсив укропом.