Lay out the ingredients in front of you. Wash and peel the vegetables.
Разложите ингредиенты перед собой. Помойте и очистите овощи.
Cut the peeled onion into small cubes. Chop the garlic and peeled ginger root very finely or grate it on the finest grater. Cut the peeled potatoes into cubes with a 2 cm edge and immediately transfer them to cold water so that they do not darken. Cut off the mango pulp and puree it using a blender.
Очищенную луковицу нарежьте мелкими кубиками. Чеснок и очищенный корень имбиря нарежьте совсем мелко или натрите на самой мелкой терке. Очищенный картофель нарежьте кубиками с гранью 2 см и сразу переложите в холодную воду, чтобы он не темнел. У манго срежьте мякоть и измельчите в пюре с помощью блендера.
Heat ghee. Sauté the onion, garlic and ginger until soft, stirring frequently. Add potatoes and all the spices. Mix everything well. Then add the tomato pieces, chickpeas along with the juice and mix again.
Разогрейте масло гхи. Обжарьте лук с чесноком и имбирем до мягкости, часто помешивая. Добавьте картофель и все пряности. Все как следует перемешайте. Затем добавьте вместе с соком кусочки помидоров, нут и еще раз перемешайте.
Add vegetable broth and bring curry to a boil. Cover and simmer over low heat until the potatoes are tender—about 10 minutes. After the potatoes are cooked, add 3 tbsp. l. mango puree and salt. Then add the spinach, stir everything and cook for 2 minutes until it loses its volume.
Добавьте овощной бульон и доведите карри до кипения. Накройте крышкой и варите на слабом огне до мягкости картофеля — около 10 минут. После того, как картофель сварился, добавьте 3 ст. л. пюре манго и посолите. Затем добавьте шпинат, все перемешайте и варите 2 минуты, чтобы он потерял объем.
Serve the dish hot with boiled rice, sprinkled with aromatic herbs.
Подавайте блюдо горячим с отварным рисом, посыпав ароматной зеленью.