Preheat the oven to 200 degrees in convection mode. Grease cocotte bowls or ramekins with butter.
Прогрейте духовку до 200 градусов в режиме конвекции. Кокотницы или рамекины промажьте сливочным маслом.
Grate the cheese on a fine grater or chop finely with a knife. Sprinkle the greased molds with some grated cheese so that it remains on the walls of the molds.
Натрите сыр на мелкой терке или мелко порубите ножом. Смазнные маслом формочки присыпьте частью тертого сыра, чтобы он остался на стенках форм.
Place flour in a saucepan and heat it slightly. Add butter and stir vigorously, cook for 1 minute. Gradually add milk without stopping stirring.
В сотейник выложите муку и слегка нагрейте ее. Добавьте сливочное масло и активно помешвая, готовьте 1 минуту. Постепенно вливайте молоко, не прекращая помешивание.
Brew classic béchamel sauce. Set it aside, cover with a lid or cling film. As soon as the mass cools slightly (up to 55-60 degrees), beat the yolks into it.
Заварите классический соус бешамель. Отставьте его в сторону, накрыв крышкой или пищевой пленкой. Как только масса слегка подостынет (до 55-60 градусов), вбейте в нее желтки.
Chop the sorrel and anchovies. Beat the whites into stiff white peaks with the addition of salt.
Порубите щавель и анчоусы. Взбейте белки в плотные белые пики с добавлением соли.
Gently stir some of the whites into the warm yolk mixture along with the sorrel and chopped anchovies. Add the rest of the beaten egg whites and top with the remaining cheese.
Аккуратно вмешайте часть белков в теплую желтковую массу вместе с щавелем и рубленными анчоусами. Добавьте оставшуюся часть взбитого белка и сверху присыпьте оставшимся сыром.
Place the soufflé mass into the prepared molds to the full height. Use the blunt side of a knife to level the surface. Before baking, you should also run the knife around the edges to help the soufflé rise better.
Массу суфле выложите в подготовленные формочки на полную высоту. Тупой стороной ножа разровняйте поверхность.Перед запеканием следует также пройтись ножом по окружности бортиков, чтобы суфле лучше поднималось.
Place the molds on a baking sheet and pour hot water into the bottom of the baking sheet so that the water level reaches at least 1/3 of the height of the mold. Place the soufflé in the oven for 7-8 minutes. The top will turn golden and rise 1.5-3 cm from the edge of the side. A slight settling of the mass is acceptable after you remove the soufflé from the oven.
Выложите формочки на противень и залейте горячей воды на дно противня так, чтобы уровень воды доходил хотя бы до 1\3 высоты формочки. Отправьте суфле в духовку на 7-8 минут. Верхушка станет золотистой и будет подниматься на 1.5-3 см от края бортика. Допустимо небольшое оседание массы после того, как вы достанете суфле из духовки.