Prepare and conveniently lay out everything you need to prepare the soufflé. Grease ceramic molds with butter. Preheat the oven to 190 degrees in convection mode.
Подготовьте и удобно разложите все, что нужно для приготовления суфле. Керамические формочки промажьте сливочным маслом. Прогрейте духовку до 190 градусов в режиме конвекции.
Beat the yolks with sugar until smooth and creamy, stir in all the flour.
Желтки взбейте с сахаром до галдкой кремовой текстуры, вмешайте к ним всю муку.
Heat the milk without boiling and pour it into the yolk.
Нагрейте молоко, не доводя до кипения, и влейте его в желток.
Stir and return the mixture to the saucepan. Place on medium heat. Stirring vigorously, cook the mixture until thickened, 1-2 minutes.
Перемешайте и верните смешанную массу в сотейник. Поставьте на средний нагрев. Активно помешивая, варите массу до уплотнения 1-2 минуты.
Stir in chocolate and cocoa powder. Remove it from the heat and cover the top with cling film.
Замешайте в массу шоколад и какао-порошок. Снимите ее с огня и накройте пищевой пленкой сверху.
Beat the whites with sugar and salt until fluffy, dense peaks form. Gently fold the whipped egg white into the chocolate base until smooth.
Взбейте белки с сахаром и солью до пышных плотных пиков. Аккуратно смешайте взбитый белок с шоколадной основой до однородной текстуры.
Pour the mixture into the prepared molds to 2/3 of the volume and level it with a spoon. Place the soufflé on a baking sheet and place it in the oven for 7-10 minutes. The soufflé is ready when the surface rises high and becomes completely matte, without a liquid center.
Выложите массу в подготовленные формочки на 2\3 от объема и разравняйте ее ложкой. Уберите суфле на противень и отправьте его в духовкуу на 7-10 минут. Суфле готово, когда поверхность высоко поднимется и станет полностью матовой, без жидкого центра.
Serve the soufflé immediately from the oven, sprinkled with powdered sugar if desired.
Суфле из духовки сразу подавайте на стол, присыпав по желанию сахарной пудрой.