Prepare the vegetables in advance: wash the potatoes with a brush before boiling, peel the onions and garlic. Wash the greens under running water and dry on a paper towel.
Заранее подготовьте овощи: картофель перед отвариванием вымойте щеткой, репчатый лук и чеснок очистите от шелухи. Зелень вымойте под проточной водой и обсушите на бумажном полотенце.
Boil the potatoes. Place clean potatoes in a deep saucepan, add 1 liter of water and place over medium heat. When the water boils, salt the potatoes and reduce the heat to low. Boil the potatoes until tender, drain the water, dry the potatoes a little over the fire and let cool. When the potatoes have cooled, peel them and cut them into medium cubes.
Сварите картофель. Чистый картофель положите в глубокую кастрюлю, залейте 1 л воды и поставьте на средний огонь. Когда вода закипит, посолите картофель и убавьте огонь до минимального. Отварите картофель до готовности, слейте воду, картошку немного подсушите на огне и дайте остыть. Когда картофель остынет, очистите его от кожицы и нарежьте средними кубиками.
Prepare bread and vegetables. Cut the bread into small pieces, place in a deep container and soak in water for 10 minutes. Coarsely chop the onion and chop the garlic into slices. Chop the dill.
Подготовьте хлеб и овощи. Хлеб нарежьте небольшими кусками, выложите в глубокую емкость и замочите в воде на 10 минут. Репчатый лук крупно нарежьте, а чеснок нашинкуйте пластинами. Укроп измельчите.
Prepare a snack. Place potatoes, onions, garlic in a blender bowl and puree the vegetables until smooth and without lumps. Add the bread to the vegetables and grind on medium speed until the bread is completely incorporated into the vegetables. Add fish roe, chopped herbs, lemon juice to the mixture and mix. Then add the olive oil in batches, using the blender after each addition of oil.
Приготовьте закуску. В чашу блендера выложите картофель, лук, чеснок и пюрируйте овощи до однородной массы без комочков. Добавьте к овощам хлеб и измельчите его на средней скорости, чтобы хлеб полностью соединился с овощами. К массе добавьте рыбью икру, измельченную зелень, лимонный сок и перемешайте. Затем порционно добавьте оливковое масло, работая блендером после каждой порции масла.
Transfer the taramasalata sauce from the blender to a convenient deep plate and serve with pita bread.
Соус тарамасалата переложите из блендера в удобную глубокую тарелку и подавайте к столу с лепешками питы.