Wash the cherry tomatoes and cut into slices. Rinse the basil and separate the leaves from the stem. Prepare a serving platter to serve the croissants.
Помидоры черри помойте и нарежьте кружочками. Базилик ополосните и отделите листики от стебля. Приготовьте сервировочное блюдо для подачи круассанов.
Prepare croissants and cheese. Carefully cut each croissant lengthwise with a sharp knife, not reaching the edge, so that it opens slightly like a shell. Shake the mozzarella balls from the brine and cut into circles.
Подготовьте круассаны и сыр. Каждый круассан аккуратно надрежьте острым ножом вдоль, не доходя до края, чтобы он приоткрывался, как ракушка. Шарики моцареллы отряхните от рассола и нарежьте кружочками.
Make croissant sandwiches. Spread pesto sauce on the bottom of the croissants, add mozzarella cheese slices, and place tomato slices on top. Brush a small amount of sauce onto the top cut of the croissant and cover the top with the filling.
Сделайте сэндвичи из круассанов. Намажьте нижние части круассанов соусом песто, выложите кружочки сыра моцарелла, поверх них разложите кружочки помидоров. Смажьте небольшим количеством соуса верхний срез круассана и накройте верхней частью начинку.
Place the filled croissants on a plate, open them slightly and insert the basil leaves into them so that they peek out.
Разложите круассаны с начинкой на блюде, слегка приоткройте и вложите в них листочки базилика так, чтобы они выглядывали наружу.