Prepare all the necessary ingredients. Wash the sweet potatoes. Preheat the oven to 180 degrees.
Приготовьте все необходимые ингредиенты. Вымойте батат. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Peel the sweet potatoes.
Очистите батат от кожуры.
Cut the sweet potato into strips. You should get sticks 5-8 cm long.
Нарежьте батат соломкой. Должны получиться палочки длиною 5-8 см.
Mix olive oil with potato spices in a bowl. You can replace them with salt or other favorite seasoning.
Замешайте в миске оливковое масло со специями для картофеля. Можно заменить их солью или другой любимой приправой.
Toss the wedges in the oil and place on a baking sheet lined with foil. Sprinkle the sweet potatoes with dried rosemary.
Перемешайте дольки в масле и выложите на противень, застеленный фольгой. Посыпьте батат сушеным розмарином.
Place in a preheated oven to bake for 30-40 minutes. Periodically check the readiness of the sweet potato - during this time the slices will have time to become soft and get a crispy crust.
Поставьте запекаться в разогретую духовку на 30-40 минут. Периодически проверяйте готовность батата — дольки за это время успеют стать мягкими и получить хрустящую корочку.
It can be served as a side dish for meat or as an independent dish. It turns out very tasty!
Подавать можно как гарнинир к мясу или в качестве самостоятельного блюда. Получается очень вкусно!