Recipes / Chicken strips and legs in batter a la KFC Куриные стрипсы и ножки в кляре а-ля KFC
This dish will appeal to those who like to snack at KFC establishments. Chicken legs and fillets, marinated in a mixture of seven spices and fried in breading, will turn out just as crispy and juicy, with a golden crust. Moreover, the longer the meat sits in the marinade, the more tender it will be. Hot and juicy chicken strips with legs make a great hot appetizer or main course. You can eat them with your hands, and they should be served with various sauces, for example, fresh tomato sauce.
Это блюдо порадует тех, кто любит перекусывать в кафе быстрого питания, таких как KFC. Ножки и филе курицы, маринованные в смеси семи специй и обжаренные в панировке, получаются такими же хрустящими и сочными, с румяной корочкой. Чем дольше мясо пролежит в маринаде, тем нежнее оно станет. Горячие и сочные куриные стрипсы с ножками отлично подходят как горячая закуска или самостоятельное блюдо. Их удобно есть руками, подавать можно с разнообразными соусами, например со свежим томатным соусом.
Steps / Шаги:
Rinse chicken legs and fillets with cool water. Select everything you need for the dish.
Куриные ножки и филе промойте прохладной водой. Отберите все необходимое для блюда.
Cut the chicken fillet into large pieces.
Куриное филе разрежьте на крупные кусочки.
Mix curdled milk with salt, brine, sugar and spices. Place the prepared chicken in it and leave for 2-8 hours.
Простоквашу смешайте с солью, рассолом, сахаром и специями. Вложите в него подготовленную курицу и оставьте на 2-8 часов.
Mix wheat flour with spices and salt. Place a thick-bottomed pan on heat and fill it with oil for deep-frying. Prepare a tray dusted with wheat flour. Drop 4-5 tablespoons of chicken marinade into the flour so that lumps appear.
Смешайте пшеничную муку со специями и солью. Поставьте на прогрев кастрюлю с толстым дном и заполните ее маслом для фритюра. Подготовьте лоток, припыленный пшеничной мукой. В муку капните 4-5 ложек маринада от курицы, чтобы появились комочки.
Remove the chicken from the marinade and dip it in the wheat flour. Gently shake off excess flour.
Достаньте курицу из маринада и окуните ее в пшеничную муку. Стряхните аккуратно излишки муки.
Carefully place 3-4 pieces of chicken into the heated deep fat fryer and fry them at a temperature of 17 degrees for 12-15 minutes until golden brown. Remove chicken to a paper towel-lined plate or baking sheet with a wire rack to drain excess oil. The dish is ready. Bon appetit!
В прогретый фритюр аккуратно выложите по 3-4 кусочка курицы и жарьте их при температуре 17 градусах 12-15 минут до золотистой корочки. Снимите курицу на тарелку с бумажным полотенцем или противень с решеткой, чтобы дать стечь излишкам масла. Блюдо готово. Приятного аппетита!