Peel the shrimp from the shell and remove the intestines by making a cut along the back with a knife to a depth of a couple of millimeters. Rinse the shrimp and pat dry with a paper towel, and do the same with the basil. Peel the garlic, cut the cheese into cubes.
Очистите креветки от панциря и удалите кишечник, сделав надрез ножом по спинке на глубину в пару миллиметров. Промойте креветки и обсушите бумажным полотенцем, сделайте то же самое с базиликом. Очистите чеснок, нарежьте кубиком сыр.
Start with pesto: place basil, pine nuts, cheese, garlic, and a pinch of salt in a blender bowl. Pour in olive oil.
Начните с соуса «Песто»: положите в чашу блендера базилик, кедровые орехи, сыр, чеснок, щепотку соли. Налейте оливковое масло.
Grind the ingredients until smooth.
Измельчите ингредиенты до однородной массы.
In a separate bowl, add a pinch of salt, Provençal herbs, a tablespoon of vegetable oil to the shrimp and stir.
В отдельной миске к креветкам добавьте щепотку соли, прованские травы, столовую ложку растительного масла и перемешайте.
Fry the shrimp in vegetable oil over medium heat until golden brown, 1-1.5 minutes on each side.
Обжарьте креветки в растительном масле на среднем огне до золотистого цвета по 1-1,5 минуты с каждой стороны.
Pour water into a saucepan, add salt and put on fire. When the water boils, add the spaghetti. Stir for the first 3 minutes. Cook the spaghetti until al dente, 2-3 minutes less than indicated on the package. Once the spaghetti is cooked, place it in the pan with the shrimp.
В кастрюлю налейте воду, посолите и поставьте на огонь. Как вода закипит, отправляйте спагетти. Помешивайте первые 3 минуты. Спагетти варите до состояния аль денте, это на 2-3 минуты меньше, чем указано на упаковке. Как спагетти отварятся, переложите их в сковороду с креветками.
Add 2 tablespoons of pesto sauce there. For a creamier consistency, add half a ladle of the spaghetti water to the pasta.
Туда же добавьте 2 столовых ложки соуса «Песто». Чтобы консистенция была более кремовая, добавьте к пасте половину половника воды, в которой варились спагетти.
Stir the pasta and serve quickly.
Перемешайте пасту и скорее подавайте на стол.
To serve, garnish the pasta with pine nuts, grated cheese and a couple of fried shrimp.
При подаче украсьте пасту кедровыми орешками, тертым сыром и парочкой жареных креветок.