Wash the lettuce leaves and dry them using paper towels or a special centrifuge. Rinse the pear and remove the stem and core. Prepare the remaining ingredients.
Помойте листья салата и просушите с помощью бумажных полотенец или специальной центрифуги. Ополосните грушу, удалите у нее плодоножку и сердцевину. Подготовьте остальные ингредиенты.
Cut the pear into thin slices.
Нарежьте грушу тонкими ломтиками.
Chop the walnuts with a masher or the flat side of a knife.
Грецкие орехи измельчите толкушкой или плоской стороной ножа.
Prepare the dressing. To do this, mix olive oil, honey, orange juice and balsamic vinegar in a bowl. Add salt and black pepper. Stir until the emulsion is homogeneous.
Приготовьте заправку. Для этого в миске смешайте оливковое масло, мед, апельсиновый сок и бальзамический уксус. Добавьте соль и черный перец. Перемешайте до однородной эмульсии.
Now you can assemble the salad. The dish is best served in portions on separate plates for each person. Place lettuce leaves on a plate, top with pear slices and ricotta. Pour the dressing over the salad and sprinkle with chopped walnuts.
Теперь можно собрать салат. Блюдо лучше подавать порционно на отдельных тарелках для каждого человека. Выложите на тарелку листья салата, сверху ломтики груши и рикотту. Полейте салат заправкой и посыпьте измельченными грецкими орехами.
Salad with pear, ricotta and walnuts is ready. Bon appetit!
Салат с грушей, рикоттой и грецким орехом готов. Приятного аппетита!