Recipes / Tart with ricotta and cherries Тарт с рикоттой и вишней
Tarte is a French open-faced pie, which is a shortcrust pastry basket with filling. Essentially, a tart is a large tartlet. The filling can be either sweet or savory. They use fruits, berries, cheese, mushrooms, vegetables, fish, meat and much more. We offer you a recipe for a delicious dessert tart with ricotta and cherries. This pie is perfect for a tea party or holiday. Instead of ricotta, regular cottage cheese is also suitable for making tart; it will turn out no less tasty.
Тарт — это открытый французский пирог, представляющий собой корзинку из песочного теста с начинкой. Фактически тарт — крупная тарталетка. Начинка может быть как сладкой, так и несладкой: фрукты, ягоды, сыр, грибы, овощи, рыба, мясо и многое другое. Предлагаем вам рецепт вкусного десертного тарта с рикоттой и вишней. Такой пирог отлично подходит для чаепития или праздничного стола. Вместо рикотты можно использовать обычный творог — получится не менее вкусно.
Steps / Шаги:
Prepare all ingredients according to the list. The cherries for the tart should be pitted. If you take fresh cherries, first remove the pits. Preheat the oven to 180°C.
Подготовьте все ингредиенты по списку. Вишня для тарта должна быть без косточек. Если вы берете свежую вишню, то предварительно удалите у нее косточки. Разогрейте духовку до 180°С.
Prepare shortbread dough. Break one chicken egg into a deep bowl. Add half a cup of sugar and half a teaspoon of salt. Shake everything with a whisk.
Приготовьте песочное тесто. В глубокую миску разбейте одно куриное яйцо. Добавьте полстакана сахара и пол чайной ложки соли. Взболтайте все венчиком.
Melt the butter on the stove or in the microwave. There is no need to heat it too much to a boiling state, the main thing is that it melts. Pour the oil into the egg mixture and stir again.
Растопите сливочное масло на плите или в микроволновке. Не нужно сильно нагревать его до кипящего состояния, главное, чтобы оно растаяло. Влейте масло в яичную смесь и снова перемешайте.
Add the sifted flour in parts and knead the dough.
Всыпьте частями просеянную муку и замесите тесто.
Knead the dough until it begins to pull away from the sides of the bowl. The dough should be homogeneous and elastic. Form it into a ball.
Месите тесто до тех пор, пока оно не начнет отлипать от стенок миски. Тесто должно получиться однородным и эластичным. Сформируйте из него шар.
Wrap the dough in cling film and put it in the refrigerator to rest for 30 minutes.
Заверните тесто в пищевую пленку и уберите в холодильник «отдохнуть» на 30 минут.
In the meantime, prepare the filling. Break two chicken eggs into a bowl. Add ricotta and a tablespoon of powdered sugar. Mix everything thoroughly until smooth.
А пока подготовьте начинку. В миску разбейте два куриных яйца. Добавьте рикотту и столовую ложку сахарной пудры. Все тщательно перемешайте до однородной консистенции.
Place the finished dough in a baking dish and spread it evenly with your hands. Form the sides. Make multiple punctures in the dough using a fork.
Готовое тесто выложите в форму для выпечки и равномерно руками распределите по ней. Сформируйте бортики. Сделайте в тесте множественные проколы при помощи вилки.
Pour half of the cheese filling onto the base and add some of the cherries. Then repeat the steps: pour in the remaining cheese filling and add the remaining cherries.
Вылейте на основу половину сырной начинки и выложите часть вишни. Затем повторите действия: вылейте оставшуюся сырную начинку и выложите оставшуюся вишню.
Place the tart in the oven for about 40 minutes at 180°C. It may take a little more time, depending on the oven.
Отправьте тарт выпекаться в духовку примерно на 40 минут при 180°С. Времени может понадобиться чуть больше, в зависимости от духовки.
Tart with ricotta and cherries is ready. Serve it garnished with powdered sugar and fresh mint. Bon appetit!
Тарт с рикоттой и вишней готов. Подайте его, украсив сахарной пудрой и свежей мятой. Приятного аппетита!