Lay out the ingredients in front of you. Wash the vegetables. Thaw the puff pastry. Preheat oven to 200°C.
Разложите ингредиенты перед собой. Помойте овощи. Разморозьте слоеное тесто. Разогрейте духовку до 200°C.
Prepare hummus. Place chickpeas in a blender bowl. Add tahini, olive oil, garlic, salt, cumin, paprika and lemon juice. Grind everything into a homogeneous paste, periodically scraping the mixture from the sides of the blender bowl.
Приготовьте хумус. В чашу блендера положите нут. Добавьте тахини, оливковое масло, чеснок, соль, зиру, паприку и сок лимона. Измельчите все в однородную пасту, периодически счищая массу со стенок чаши блендера.
Prepare the filling. Finely chop the onion. Blot the tomatoes free of oil and chop finely. Heat the sun-dried tomato oil and fry the onion until soft. Add peas, tomatoes, herbes de Provence, salt and pepper. Cook, stirring occasionally, 2-3 minutes. Let the vegetable mixture cool slightly. Leave 180 g of hummus in the blender, add fried vegetables and 2 tbsp. l. crackers. Beat until smooth and thick.
Приготовьте начинку. Мелко нарежьте луковицу. Томаты промокните от масла и также мелко нарежьте. Разогрейте масло от вяленых томатов и обжарьте лук до мягкости. Добавьте горошек, томаты, прованские травы, соль и перец. Готовьте, периодически помешивая, 2-3 минуты. Дайте овощной массе немного остыть. В блендере оставьте 180 г хумуса, добавьте к нему жареные овощи и 2 ст. л. сухарей. Взбейте до получения однородной и густой массы.
Prepare the pie. Cut the peeled carrots into thin ribbons using a vegetable peeler. Without peeling, cut the zucchini in the same way. Roll out the dough into a layer and line the mold with it. Form sides and remove excess. Prick the dough base evenly with a fork. Sprinkle breadcrumbs over the base and spread hummus on top. Arrange the zucchini and carrot slices in a spiral pattern, pressing them lightly into the hummus. Brush the vegetables with sun-dried tomato oil, lightly salt and pepper. Bake for 45 minutes at 200°C.
Приготовьте пирог. Очищенную морковь нарежьте тонкими лентами с помощью овощечистки. Цукини, не очищая, нарежьте аналогичным образом. Тесто раскатайте в пласт и застелите им форму. Сформируйте бортики и удалите излишки. Равномерно поколите основу из теста вилкой. Посыпьте основу сухарями и сверху распределите хумус. По спирали выложите ломтики цукини и моркови, слегка вдавливая их в хумус. Смажьте овощи маслом из-под вяленых томатов, слегка посолите и поперчите. Выпекайте 45 минут при 200°C.
Serve the pie chilled, garnished with herbs.
Подавайте пирог охлажденным, украсив зеленью.