Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Pie with hummus and summer vegetables Пирог с хумусом и летними овощами

Пирог с хумусом и летними овощами Pie with hummus and summer vegetables

Pie with hummus and summer vegetables is a dish that is perfect for a snack in the heat. Its flavor is perfectly balanced, and the pie itself is both light and satisfying. Filling with hummus and vegetables will enrich the dish with vitamins and healthy elements.


Хумусовый пирог с летними овощами — отличный перекус для жаркого дня. Его вкус гармоничен, пирог легкий и в то же время сытный. Начинка из хумуса с овощами обогащает блюдо витаминами и полезными веществами.


Steps / Шаги:

  1. Lay out the ingredients in front of you. Wash the vegetables. Thaw the puff pastry. Preheat oven to 200°C.
    Разложите ингредиенты перед собой. Помойте овощи. Разморозьте слоеное тесто. Разогрейте духовку до 200°C.
  2. Prepare hummus. Place chickpeas in a blender bowl. Add tahini, olive oil, garlic, salt, cumin, paprika and lemon juice. Grind everything into a homogeneous paste, periodically scraping the mixture from the sides of the blender bowl.
    Приготовьте хумус. В чашу блендера положите нут. Добавьте тахини, оливковое масло, чеснок, соль, зиру, паприку и сок лимона. Измельчите все в однородную пасту, периодически счищая массу со стенок чаши блендера.
  3. Prepare the filling. Finely chop the onion. Blot the tomatoes free of oil and chop finely. Heat the sun-dried tomato oil and fry the onion until soft. Add peas, tomatoes, herbes de Provence, salt and pepper. Cook, stirring occasionally, 2-3 minutes. Let the vegetable mixture cool slightly. Leave 180 g of hummus in the blender, add fried vegetables and 2 tbsp. l. crackers. Beat until smooth and thick.
    Приготовьте начинку. Мелко нарежьте луковицу. Томаты промокните от масла и также мелко нарежьте. Разогрейте масло от вяленых томатов и обжарьте лук до мягкости. Добавьте горошек, томаты, прованские травы, соль и перец. Готовьте, периодически помешивая, 2-3 минуты. Дайте овощной массе немного остыть. В блендере оставьте 180 г хумуса, добавьте к нему жареные овощи и 2 ст. л. сухарей. Взбейте до получения однородной и густой массы.
  4. Prepare the pie. Cut the peeled carrots into thin ribbons using a vegetable peeler. Without peeling, cut the zucchini in the same way. Roll out the dough into a layer and line the mold with it. Form sides and remove excess. Prick the dough base evenly with a fork. Sprinkle breadcrumbs over the base and spread hummus on top. Arrange the zucchini and carrot slices in a spiral pattern, pressing them lightly into the hummus. Brush the vegetables with sun-dried tomato oil, lightly salt and pepper. Bake for 45 minutes at 200°C.
    Приготовьте пирог. Очищенную морковь нарежьте тонкими лентами с помощью овощечистки. Цукини, не очищая, нарежьте аналогичным образом. Тесто раскатайте в пласт и застелите им форму. Сформируйте бортики и удалите излишки. Равномерно поколите основу из теста вилкой. Посыпьте основу сухарями и сверху распределите хумус. По спирали выложите ломтики цукини и моркови, слегка вдавливая их в хумус. Смажьте овощи маслом из-под вяленых томатов, слегка посолите и поперчите. Выпекайте 45 минут при 200°C.
  5. Serve the pie chilled, garnished with herbs.
    Подавайте пирог охлажденным, украсив зеленью.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому