Lay out all the ingredients in front of you. Cut the watermelon in half. Coarsely chop one half, removing seeds and peels. Place the pieces of pulp in a blender, then strain the resulting puree through a fine sieve, reserving the juice. Remove the stems from the strawberries and cut into 2-3 parts depending on the size of the berries. Cut the lime into thin slices.
Разложите все ингредиенты перед собой. Разрежьте арбуз пополам. Одну половину крупно нарежьте, удаляя семена и корки. Сложите куски мякоти в блендер, затем процедите получившееся пюре через мелкое сито, сок сохраните. У клубники удалите хвостики, разрежьте на 2-3 части в зависимости от размера ягод. Лайм нарежьте тонкими дольками.
In a large pitcher, combine rose wine, watermelon juice, orange juice, and honey. Using a spoon, scoop out balls from the other half of the watermelon and add them to the jug along with the lime and strawberry wedges. Stir and let sit in the refrigerator for an hour. Place ice in serving glasses and pour sangria. Dilute with chilled sparkling water if desired.
В большом кувшине смешайте розовое вино, арбузный сок, апельсиновый сок, мед. Из второй половины арбуза ложкой вырежьте шарики и добавьте их в кувшин вместе с дольками лайма и клубники. Перемешайте и дайте настояться в холодильнике в течение часа. По бокалам для подачи разложите лед и налейте сангрию. По желанию разбавьте охлажденной газированной водой.
Serve the drink chilled. Garnish with lime wedges, strawberries and fresh mint leaves.
Подавайте напиток охлажденным. Украсьте дольками лайма, клубники и листиками свежей мяты.