Measure out all ingredients. Wash and dry the strawberries. Instead of berry syrup, you can use jam or jam.
Отмерьте все ингредиенты. Помойте и обсушите клубнику. Вместо ягодного сиропа вы можете взять варенье или джем.
Pour the milk into a small ladle or saucepan and place on the fire.
Влейте молоко в небольшой ковшик или кастрюлю и поставьте на огонь.
When the milk becomes hot, add ground cinnamon, cardamom, honey, sugar and a pinch of salt. Stir.
Когда молоко станет горячим, добавьте в него молотую корицу, кардамон, мед, сахар и щепотку соли. Перемешайте.
Bring milk with honey and spices to a boil and reduce heat. Slowly add semolina, stirring constantly. If you like thick porridge, then add 1 more tablespoon of semolina. Cook the porridge for 5 minutes until thickened. Then remove from heat, cover and let stand for another 5 minutes. This way the porridge will cool a little, become thicker, and the spices will open up better.
Доведите молоко с медом и специями до кипения и убавьте огонь. Всыпьте потихоньку манную крупу, постоянно помешивая. Если вы любите густую кашу, то добавьте еще 1 столовую ложку манки. Варите кашу 5 минут до загустения. Затем снимите с огня, накройте крышкой и дайте постоять еще 5 минут. Так каша немного остынет, станет гуще, а специи лучше раскроются.
Cut off the stems of the strawberries. Cut it into thin slices.
Отрежьте у клубники плодоножки. Нарежьте ее тонкими ломтиками.
Divide semolina porridge among plates. Add butter and berry syrup. Top the porridge with strawberries. Bon appetit!
Разложите манную кашу по тарелкам. Добавьте сливочное масло и ягодный сироп. Сверху украсьте кашу клубникой. Приятного аппетита!