Prepare all ingredients. For porridge, you can take cow's milk of any fat content or replace it with an alternative, for example, coconut. To decorate, wash and cut the strawberries into slices, grate a little chocolate on a fine grater.
Подготовьте все ингредиенты. Молоко для каши вы можете взять коровье любой жирности или же заменить его на альтернативное, например, кокосовое. Для украшения помойте и нарежьте ломтиками клубнику, натрите немного шоколада на мелкой терке.
Pour the milk into a small saucepan or ladle. Heat it over medium heat until hot, about 40°C.
Влейте молоко в небольшую кастрюлю или ковшик. Подогрейте его на среднем огне до горячего состояния, примерно до 40°С.
Add cocoa powder and sugar to hot milk. Mix everything until smooth.
Добавьте в горячее молоко какао-порошок и сахар. Всё перемешайте до однородности.
Break the chocolate into pieces and add to the milk. Continue heating the milk over medium heat, stirring until the chocolate is completely dissolved.
Поломайте шоколад на кусочки и добавьте в молоко. Продолжайте греть молоко на среднем огне, помешивая, чтобы шоколад полностью растворился.
Pour the semolina into the chocolate milk in a thin stream, stirring constantly. You should get a homogeneous mass without lumps.
Тонкой струйкой всыпьте манную крупу в шоколадное молоко, при этом постоянно помешивая. Должна получиться однородная масса без комочков.
Cook the porridge for about 5 minutes. Then remove it from the heat, add butter and stir.
Варите кашу около 5 минут. Затем снимите ее с огня, добавьте сливочное масло и перемешайте.
Serve semolina porridge, topped with chocolate chips, coconut flakes and strawberries if desired. Bon appetit!
Подайте манную кашу, украсив сверху шоколадной крошкой, кокосовой стружкой и клубникой по желанию. Приятного аппетита!