Remove food from the refrigerator. They should be at room temperature. Turn on the oven to heat to 180 degrees. Wash the eggs with soap and dry. Sift the flour into a separate container. Sift the starch through a sieve into a separate bowl. Wash the currants and remove the branches. Pour water (100 ml) over the currants and add sugar (1-2 tbsp). Prepare your mixer.
Достаньте продукты из холодильника. Они должны быть комнатной температуры. Включите духовку, чтобы она нагрелась до 180 градусов. Вымойте яйца с мылом, обсушите. Просейте муку в отдельную емкость. Просейте крахмал через сито в отдельную миску. Помойте смородину, удалите веточки. Залейте смородину водой (100 мл) и добавьте сахар (1-2 ст.л.). Подготовьте миксер.
Start preparing the dough for the sponge cake with jelly. To do this, mix the eggs with sugar in a deep bowl. You need to do this with a mixer for about 3 minutes. The mass should be fluffy and light.
Займитесь приготовлением теста для бисквита с желе. Для этого в глубокой миске перемешайте яйца с сахаром. Делать это нужно миксером примерно 3 минуты. Масса должна получиться пышной и светлой.
Make the jelly cake more flavorful. To do this, add zest to the eggs, and also add flour and starch. Stir with a spatula.
Сделайте желейный торт более ароматным. Для этого добавьте к яйцам цедру, а также всыпьте муку с крахмалом. Перемешайте лопаткой.
Bake the crust. To do this, pour the dough into a springform pan and place it in the oven. Wait 10 minutes. Reduce temperature by 20 degrees and cook for another 20 minutes.
Испеките корж. Для этого вылейте тесто в форму с разъемным кольцом и поставьте ее в духовку. Подождите 10 минут. Снизьте температуру на 20 градусов и готовьте еще 20 минут.
Start preparing the red layer for the sponge cake with gelatin. Place the saucepan with the berries on low heat and simmer for 10 minutes. Punch with a blender. After this, strain the mixture through a sieve. Add gelatin, previously dissolved in water, to the hot currants. (2 tsp per 100 ml of water). Stir.
Займитесь приготовлением красного слоя для бисквита с желатином. Поставьте кастрюльку с ягодами на медленный огонь и проварите 10 минут. Пробейте блендором. После этого процедите смесь через сито. Добавьте к горячей смородине желатин, предварительно растворенный в воде. (2 ч.л на 100 мл воды). Перемешайте.
Prepare the buttercream. To do this, beat condensed milk and homemade cream or sour cream with a mixer. Add gelatin dissolved in water and mix with a spatula.
Приготовьте сливочный крем. Для этого взбейте миксером сгущенку и домашние сливки либо сметану. Введите растворенный в воде желатин, перемешайте лопаткой.
Decorate the sponge cake by placing it on a plate. To do this, remove the split ring and then put it back on. Thanks to this technique, the biscuit will become a little narrower than before and a gap will form. The cream will fall into it, which will harden evenly on the sides of the dessert. Fill the cake with buttercream on top and place it in the freezer for 20 minutes. After this, fill the biscuit with the currant mixture. Place the cake in the refrigerator for 4 hours. Remove the ring.
Украсьте бисквит, предварительно поместив его на блюдо. Для этого снимите разъемное кольцо, а затем наденьте его снова.Благодаря такому приему бисквит станет немного уже, чем раньше и образуется щель. В нее попадет крем, который равномерно застынет на боках десерта. Сверху залейте корж сливочным кремом и поставьте его в морозильную камеру на 20 минут. После этого залейте бисквит смородиновой смесью. Поместите торт в холодильник на 4 часа. Снимите кольцо.
Serve on a plate. Decorate with berries and herbs
Подаем на тарелке. Декорируем ягодами и зеленью