Peel the onion and cut into small cubes. Peel, wash and cut the mushrooms into small pieces. Rinse the bunch of dill and chop finely.
Лук очистите и нарежьте мелкими кубиками. Грибы почистите, помойте и нарежьте небольшими кусочками. Пучок укропа ополосните и мелко нарежьте.
In a deep frying pan with a thick bottom, melt the butter, add the onion cubes and fry, stirring, over medium heat for 2-3 minutes. Then add porcini mushrooms to the onion, stir and continue frying for another 10 minutes.
В глубокой сковороде с толстым дном растопите сливочное масло, выложите кубики лука и жарьте, помешивая, на среднем огне 2-3 минуты. Затем к луку добавьте белые грибы, перемешайте и продолжайте жарить еще 10 минут.
Pour cream into the fried mushrooms and onions, add salt and pepper, and stir. Reduce heat and simmer in cream sauce under closed lid for 15 minutes. Sprinkle with dill, stir again and let sit for 10 minutes.
К жареным грибам и луку влейте сливки, посолите, поперчите, перемешайте. Убавьте огонь и тушите в сливочном соусе под закрытой крышкой 15 минут. Посыпьте укропом, снова перемешайте и дайте настояться 10 минут.
Serve stewed mushrooms in creamy sauce in portions in pots, sprinkled with herbs.
Подавайте тушеные грибы в сливочном соусе порционно в горшочках, посыпав зеленью.