Peel and wash the mushrooms, cut them into small cubes. Peel the onion and garlic, then cut the onion into half rings and grate the garlic on a fine grater. Rinse the dill and chop finely.
Очистите и вымойте грибы, нарежьте их небольшими кубиками. Лук и чеснок очистите, потом лук нарежьте полукольцами, а чеснок натрите на мелкой терке. Укроп ополосните и мелко порубите.
Heat olive oil and butter in a frying pan. Then place the boletus mushrooms there, reduce the heat and fry, stirring constantly, until all the moisture has left the mushrooms. Add the onion and fry for 10 minutes, stirring occasionally, until the half rings turn golden.
На сковороде разогрейте оливковое и сливочное масло. Затем поместите туда боровики, уменьшите огонь и жарьте, постоянно помешивая, пока из грибов не уйдет вся влага. Добавьте лук и обжаривайте 10 минут, периодически помешивая, пока полукольца не приобретут золотистый оттенок.
In a small bowl, mix sour cream, grated garlic and chopped dill until smooth. Add this mixture to the browned mushrooms and onions, stir and simmer over medium heat for 10 minutes.
В небольшой миске смешайте до однородности сметану, тертый чеснок и рубленый укроп. Добавьте эту смесь к подрумянившимся грибам и луку, перемешайте и тушите на среднем огне 10 минут.
Serve porcini mushrooms fried in sour cream sauce as an independent dish, hot with a slice of bread, or as a side dish for the main course.
Жаренные в сметанном соусе белые грибы подавайте как самостоятельное блюдо в горячем виде с ломтиком хлеба или как гарнир к основному блюду.