Peel the onion and cut into half rings. Peel the mushrooms and soak in cold water for 30 minutes, then rinse thoroughly, cut into pieces and cook for 45 minutes.
Лук очистите от шелухи и нарежьте полукольцами. Грибы очистите и замочите в холодной воде на 30 минут, затем тщательно промойте, нарежьте кусочками и варите 45 минут.
Heat a frying pan and fry slightly cooled boletus mushrooms in vegetable oil over medium heat until all the liquid has evaporated. Add onion, pepper to taste and fry until golden brown, stirring thoroughly. Then turn on low heat, cover the pan with a lid, and leave the mushrooms and onions to simmer for 10 minutes.
Разогрейте сковороду и жарьте немного остывшие подберезовики на растительном масле на среднем огне, пока из них не выпарится вся жидкость. Добавьте лук, поперчите по вкусу и дожарьте до румяности, тщательно перемешивая. Затем включите медленный огонь, накройте сковороду крышкой, и оставьте грибы с луком томиться на 10 минут.
Pour sour cream into the mushrooms and stir thoroughly. Simmer over low heat for about 30 minutes, adding water if necessary. After cooking, leave the pan covered on the stove for 15 minutes.
Влейте сметану к грибам и тщательно размешайте. Тушите на медленном огне еще около 30 минут, при необходимости добавляя воду. Поле приготовления оставьте сковороду под крышкой на выключенной плите на 15 минут.
Serve stewed boletus mushrooms, garnished with herbs, as a separate dish or as a side dish for mashed potatoes.
Подавайте тушеные подберезовики, украсив зеленью в качестве самостоятельного блюда или как гарнир к картофельному пюре.