Wash and peel the potatoes, cut into small cubes. Wash and grate the carrots on a fine grater. Peel the onion and cut into cubes. Clean the boletus mushrooms from forest debris, wash, boil and, if necessary, cut into pieces.
Помойте и очистите картофель, нарежьте небольшими кубиками. Вымойте и натрите на мелкой терке морковь. Лук очистите, порежьте кубиками. Подберезовики очистите от лесного мусора, вымойте, сварите и, если надо, порежьте кусочками.
Place the potatoes in boiling water, add a little salt and cook over medium heat for about 10 minutes. Then add the grated carrots and continue cooking for 20 minutes. Then add the vermicelli, turn the heat to low and leave to simmer.
В кипящую воду поместите картошку, чуть-чуть посолите и варите на среднем огне около 10 минут. Затем добавьте тертую морковь и продолжайте варить 20 минут. После всыпьте вермишель, сделайте огонь медленным и оставьте вариться.
Grease a heated frying pan with butter and place the boletus mushrooms there, fry them over medium heat, stirring constantly, for 7-10 minutes until browned. Then add the onion and fry for another 5 minutes, add salt.
Разогретую сковороду смажьте сливочным маслом и поместите туда подберезовики, обжаривайте их на среднем огне, постоянно помешивая, 7-10 минут, пока не подрумянятся. Затем добавьте лук и жарьте еще 5 минут, посолите.
Add the onion-mushroom fry to the soup, pepper, and salt if necessary. Cook the soup for another 10 minutes, stirring occasionally during the process.
Луково-грибную зажарку добавьте в суп, поперчите, при необходимости посолите. Варите суп еще 10 минут, в процессе периодически его помешивайте.
Serve the soup in deep bowls along with sour cream.
Суп подавайте в глубоких тарелках вместе со сметаной.