Rinse and clean the boletus mushrooms in advance, boil them in salted water for 30 minutes. When ready, rinse the mushrooms under running cold water to remove excess mucus. Peel the potatoes, onions and garlic.
Заранее промойте и очистите подберезовики от загрязнений, отваривайте в подсоленной воде в течение 30 минут. По мере готовности промойте грибы под струей холодной воды, убрав излишки слизи. Очистите картофель, лук и чеснок.
Cut the potatoes for frying into cubes and place them in a frying pan along with the pre-prepared mushrooms. Add diced onion to these ingredients, pour in sunflower oil and bring to the fire.
Картошку для жарки нарежьте брусочками, выложите на сковороду вместе с заранее подготовленными грибами. Добавьте к данным ингредиентам нарезанный кубиками лук, налейте подсолнечное масло и отправляйте на огонь.
Fry the potatoes with boletus mushrooms for 20 minutes, stirring occasionally. Salt and pepper the dish to taste, add chopped garlic and leave to simmer for another 5 minutes.
Жарьте картошку с подберезовиками в течение 20 минут, изредка перемешивая. Посолите и поперчите блюдо по вкусу, выложите нарубленный чеснок и оставьте томиться еще на 5 минут.
Serve the finished dish hot; if desired, you can combine it with fresh vegetables, herbs or pickles.
Готовое блюдо подавайте горячим, по желанию можно сочетать со свежими овощами, зеленью или соленьями