Wash the figs and trim off the top.
Вымойте инжир, обрежьте верхнюю часть.
Place the peeled figs in a large bowl and sprinkle with sugar. Place on the stove over low heat. Cook until sugar dissolves. Bring to a boil, cook for 5 minutes, skimming off the foam. Leave to cool.
В большую миску выложите очищенный инжир, засыпьте его сахаром. Поставьте на плиту на маленький огонь. Варите до растворения сахара. Доведите до кипения, варите 5 минут, снимая пенку. Отставьте остыть.
Place the bowl with the sugared figs back on low heat, bring to a boil, and cook for 5 minutes. Leave to cool. Repeat this step 2 times.
Снова поставьте миску с инжиром в сахаре на небольшой огонь, доведите до кипения, варите 5 минут. Отставьте остывать. Повторите этот шаг 2 раза.
Bring the jam to a boil for the last time and cook for 10-15 minutes. Leave to cool. Place into sterilized jars.
В последний раз доведите варенье до кипения и варите 10-15 минут. Отставьте остыть. Разложите по стерилизованным банкам.
Add jam to a pie or spread on toast.
Добавьте варенье в пирог или намажьте на тост.