Grate the cheese on a fine grater. Peel and chop the onion. Wash the eggplants, cut off the skin, cut the flesh into small cubes. Make the broth warm, do not let it cool.
Натрите сыр на мелкой терке. Лук очистите и нашинкуйте. Помойте баклажаны, срежьте кожицу, нарежьте мякоть небольшими кубиками. Бульон сделайте теплым, не давайте остыть.
Heat a frying pan, add vegetable oil, add eggplant, salt and pepper. Fry for 1 minute. Using a blender, puree the fried eggplant pieces.
Разогрейте сковороду, добавьте растительное масло, выложите баклажан, посолите, поперчите. Обжарьте 1 минуту. При помощи блендера взбейте поджаренные кусочки баклажана в пюре.
Heat another frying pan, pour in vegetable oil. Add chopped onion and fry until golden brown. Add rice, fry until rice absorbs oil. Pour in the wine and simmer until completely evaporated. Gradually pour in the broth and stir.
Разогрейте другую сковороду, влейте растительное масло. Положите нарезанный лук, обжарьте до золотистого цвета. Всыпьте рис, обжаривайте, пока рис не впитает масло. Влейте вино, тушите до полного испарения. Постепенно вливайте бульон, помешивайте.
Simmer the rice until cooked over medium heat. 5-7 minutes before complete readiness, add eggplant puree to the rice. Salt and pepper. Sprinkle with grated cheese and mix everything. Remove from heat, leave covered for 2 minutes.
Тушите рис до готовности на среднем огне. За 5-7 минут до полной готовности добавьте к рису баклажановое пюре. Посолите, поперчите. Посыпьте натертым сыром, все перемешайте. Снимите с огня, оставьте под крышкой на 2 минуты.
Serve eggplant risotto hot, sprinkle with herbs. You can add baked meat or fried seafood.
Подавайте ризотто с баклажанами горячим, посыпьте зеленью. Можете добавить запеченное мясо или обжаренные морепродукты.