Recipes / Healthy sea buckthorn jam Полезное варенье из облепихи
Sea buckthorn is a berry that grows throughout Europe, as well as in India and Pakistan. Sea buckthorn berries ripen by September, so it is quite convenient at this time to start making preparations for the winter. Sea buckthorn contains calcium, potassium, magnesium, iron, phosphorus, boron, various amino acids, vitamins (A, C, groups B, E, PP, H). Sea buckthorn berries have antiviral and anti-inflammatory effects, they strengthen the tissues of the human body and improve metabolism.
Облепиха — это плод, который растет по всей Европе, а также в Индии и Пакистане. Зреют ягоды к началу осени, поэтому как раз удобно начинать заготовки на зиму в это время. Облепиха насыщена кальцием, калием, магнием, железом, фосфором, бором, различными аминокислотами и витаминным набором (А, С, группы В, Е, РР, Н). Плоды облепихи обладают противовирусным и противовоспалительным действием, они поддерживают ткани организма и улучшают обмен веществ.
Steps / Шаги:
Rinse the sea buckthorn berries under cold running water and dry a little.
Промойте ягоды облепихи под холодной проточной водой, немного обсушите.
Pour water into a medium saucepan and add sugar. Place the pan on low heat. Cook, stirring, until boiling. Cook for another 10 minutes. Add sea buckthorn and cook for 200-210 minutes.
В кастрюльку среднего размера влейте воду, высыпьте сахар. Поставьте кастрюлю на небольшой огонь. Варите, помешивая, до кипения. Варите еще 10 минут. Всыпьте облепиху, варите 200-210 минут.
Take a colander, strain the syrup into a separate container, leave the sea buckthorn in the colander.
Возьмите дуршлаг, процедите в отдельную емкость сироп, облепиху оставьте в дуршлаге.
Pour the strained syrup into the pan and cook until boiling. Add sea buckthorn, cook for 15 minutes over low heat.
Процеженный сироп влейте в кастрюлю, варите до кипения. Добавьте облепиху, варите 15 минут на небольшом огне.
Pour the jam into individual small bowls as a sauce for pancakes or use as a topping for cottage cheese.
Налейте варенье в индивидуальные маленькие тарелочки в качестве соуса к блинам или используйте как добавку в творог.