Wash the beet tops and greens. Finely chop. Grate the cheese onto a medium grater. Sift the flour into a deep bowl.
Промойте ботву свеклы, зелень. Мелко нарежьте. На среднюю терку натрите сыр. Просейте муку в глубокую миску.
Place the yeast in a small plate and cover with warm water. Add sugar, after a minute pour in kefir and vegetable oil. Pour the mixture into a bowl with flour, mix until the dough is smooth. Take a small saucepan, add a little vegetable oil to the bottom, transfer the dough there, leave for 80 minutes.
В небольшую тарелочку положите дрожжи, залейте теплой водой. Всыпьте сахар, через минуту влейте кефир и растительное масло. Смесь влейте в мисочку с мукой, смешайте до однородности теста. Возьмите небольшую кастрюльку, добавьте на дно немного растительного масла, переложите туда тесто, оставьте на 80 минут.
In a separate bowl, mix the greens, tops and grated cheese. Add sour cream, salt, mix everything.
В отдельной миске смешайте зелень, ботву и натертый сыр. Добавьте сметану, посолите, все смешайте.
Divide the lump of dough into an odd number of pieces. Roll out thinly, add herbs and cheese filling to the middle. Lift the edges of the pie and crumple them. Turn the filling over to the bottom and place immediately on a baking sheet. Make the cake thin again. Make a hole in the middle of the pie.
Разделите комок теста на нечетное количество частей. Раскатайте тонко, в середину добавьте начинку из зелени и сыра. Края пирога приподнимите, сомните. Переверните начинкой к низу, сразу поместите на противень. Сделайте пирог снова тонким. В серединке пирога сделайте отверстие.
Preheat the oven to 200-220 ºС, grease the pie with butter, and bake for 15-20 minutes until done.
Разогрейте духовой шкаф до 200-220 ºС, смажьте пирог сливочным маслом, поставьте выпекаться на 15-20 минут до готовности.
Serve Ossetian pie hot as a main course.
Подавайте осетинский пирог горячим в качестве основного блюда.